Modeli

"The Way of Life"

19.10.2022

The Way of Life

The Way of Life

› Nagrada Bronza Drum na prestižnom Golden Drum Festivalu za marketinške i reklamne profesionalce

› Četiri platinaste nagrade na Muse Awards 2022. u Njujorku

› Film prati potragu mlade žene za slobodom i nezavisnošću u Pragu 1980-ih i prikazuje njen odnos sa brendom Škoda

 

Mladá Boleslav, 11. oktobra 2022. - Visoke nagrade za Škoda AUTO i "The Way of Life": Češki proizvođač automobila osvojio je bronzu na 28. Golden Drum Festivalu za kreativce, marketinške i reklamne profesionalce za svoj kratki film o svjetskoj premijeri Enyaq Coupé RS iV dobio nagradu za bubnjeve. Film je također bio među finalistima grupe A, Film, Transport, Travel & Tourism. The Way of Life je također dobio platinaste nagrade u četiri različite kategorije na Muse Awards 2022. u New Yorku.

Sa "The Way of Life", Škoda je započela svjetsku premijeru Enyaq Coupé RS iV 31. januara 2022. godine, prvog potpuno električnog modela u sportskoj porodici RS češkog proizvođača. Sa snagom od 220 kW (299 KS), lokalni kupe bez emisija na poseban način kombinuje održivi sportski karakter i posebno emotivan dizajn sa izdašnim prostorom. Enyaq Coupé iV je prvi Škoda model s blago nagnutom linijom krova u više od dvije decenije.

Premijera filma "Način života" reditelja, scenariste i kreativnog direktora Pavela Bruceka i producentske kuće CINQ smještena je u Prag 1980-ih godina u tadašnjoj Čehoslovačkoj. Priča o ženi koja se u filmu osvrće na ključne trenutke ovog vremena i svoj život bogat događajima: na svoju mladost pod dojmom komunističke vladavine i na drastične događaje oko mirne "baršunaste revolucije" iz 1989. godine. pokazuje njenu težnju ka slobodi i ličnoj nezavisnosti i njen poseban odnos prema brendu Škoda.

Na 28. Golden Drum Festivalu u Rovinju, Hrvatska, "The Way of Life" dobio je Brončanu nagradu Drum u sekciji Craft Drum / Grupa B, Motion Craft, Režija. U grupi A, Film, Transport, Travel & Tourism, film je bio među finalistima iz 24 različite zemlje. Ukupno 55 porotnika ocjenjivalo je oko 1.000 prijava. Na dodjeli nagrada Muse u New Yorku, Škoda i CINQ su dobili platinastu nagradu u video kategorijama kratki film, kinematografija, automobilski film i raznolikost i integracija za "The Way of Life".