Modeli
12.09.2021

Škoda BiH GENERALNI SPONZOR BICIKLISTIČKE UTRKE BJELA DH 2021.

 

Proteklog vikenda, na planini Bjelašnica je održana međunarodna downhill utka "Bjela DH". Nakon pet uspješno održanih biciklističkih utrka u disciplini downhill na Trebeviću, u 2021. g. utrka se obilježava na novoj lokaciju na olimpijskoj planini Bjelašnica čime je popularna "TrebaDH" dobila novi naziv "BjelaDH".

I ove godine, utrka je održana pod pokroviteljstvom i pravilima Biciklističkog saveza Bosne i Hercegovine i Međunarodne biciklističke unije (UCI) u klasi C2.

U skladu sa propozicijama, utrka je održana 12.09.2021. godine, dok su dan ranije takmičari imali priliku da obave redovne treninge i ostale potrebne pripreme.

Od 40 prijavljenih takmičara na utrci je nastupilo ukupno 35 takmičara iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Slovenije, Francuske i Švicarske. Takmičari su nastupali u tri kategorije (MEN Elite/MEN Junior - UCI kategorija, MEN Masters - Veterani i kategorija MEN Hobby - Amateri).

U najjačoj kategoriji MEN Elite pobjedu je odnio francuski vozač Gauthier Loncke sa vremenom 02:46,50 čime je postavio i rekord staze, dok su drugo, odnosno treće vrijeme bili slovenac Kristjan Vreček i švicarac Bastien Ranger. Najbolji bosanskohercegovački takmičar je bio Tarik Hadžić na šestom mjestu, koji je nakon ovoga plasmana ujedno i novi državni prvak.

U kategoriji Men Masters najbrži je bio hrvatski takmičar Berislav Topol, dok je u konkurenciji amatera najbrži bio Ammar Mataradžija. Škoda je, tradicionalno, bila partner utrke.

 

Publika je uživala u prelijepom sunčanom danu i imala je priliku pogledati nove Škoda izložbene modele.

 

Škoda je po ko zna koji put pokazala društvenu odgovornost i podršku biciklizmu.