2017-07-05

Promjene u upravi marke ŠKODA AUTO

 

  • Alain Favey bit će novi član uprave nadležan za prodaju i marketing
  • Werner Eichhorn preuzet će novu ulogu unutar Volkswagen koncerna

Mladá Boleslav, 5. jula 2017. godine - Sa 1. septembrom 2017. godine Alain Favey (50) postat će član uprave marke ŠKODA nadležan za prodaju i marketing. On će naslijediti Wernera Eichhorna (54), koji će ubuduće predvoditi prodajne i marketinške aktivnosti marke Volkswagen u sjevernoameričkoj regiji (NAR).

Alain Favey iza sebe ima gotovo 30 godina iskustva u međunarodnoj automobilskoj industriji. Svoju je karijeru započeo 1989. godine u Citroënu, gdje je imao ulogu izvršnog direktora za razna europska tržišta. Godine 2009. pridružio se marki Volkswagen i preuzeo ulogu voditelja odjela za prodaju za Evropu u marki Volkswagen privredna vozila, nakon čega je 2012. godine postao direktor kompanije Porsche Holding Salzburg, najvećega evropskog automobilskog distributera. "Alain Favey vrlo dobro poznaje međunarodnu automobilsku industriju i sa sobom u marku ŠKODA donosi dugogodišnje iskustvo u prodaji i marketingu. Sa njime kao članom tima nastaviti ćemo neumorni put prema naprijed u pogledu rasta naše marke", rekao je direktor marke ŠKODA Bernhard Maier.

Werner Eichhorn postao je 1. septembra 2012. godine član uprave marke ŠKODA nadležan za prodaju i marketing. Na toj je funkciji bio nadležan za nadzor uspješnih prodajnih kampanja i kampanja rasta marke. "Željeli bismo se zahvaliti Werneru Eichhornu na njegovu iznimno uspješnom trudu u marki ŠKODA. On je kao član uprave nadležan za prodaju i marketing ostvario značajan doprinos povećanju prisutnosti marke na međunarodnim tržištima", dodao je Maier.

Ova stranica koristi kolačiće (Cookies) koji nam pomažu da vam pružimo bolje korisničko iskustvo.
Prihvati i nastavi