2018-03-25

ŠKODA BiH predstavila novi KAROQ

ŠKODA BiH predstavila novi KAROQ

 

Porsche BH d.o.o., generalni uvoznik automobila marke ŠKODA u Bosni i Hercegovini, organizovao je KAROQ Drive 2018., zvaničnu prezentaciju modela KAROQ za tržište Bosne i Hercegovine.

Predstavnici medija su imali priliku da uživaju u vožnji u ekstremnim uslovima na relaciji Sarajevo-Blidinje.

Nakon statične prezentacije koja je održana u Sarajevu, karavan od 11 KAROQ modela uputio se u avanturistički pohod u ekstremnim zimskim uslovima.

Nasljednik popularnog modela YETI i mlađi "brat" modela KODIAQ je pokazao da za njega nema prepreke i da uistinu opravdava svoj slogan "Spreman na sve".  Na -20 °C uz snježnu mećavu i uz velike snježne smetove KAROQ je uspio savladati sve prepreke.

Ukupna dužina pomenute "adrenalinske" rute bila je punih 300 km.

KAROQ se nudi  u nivoima opreme AMBITION i STYLE. Početni nivo opreme pod nazivom ACTIVE će se pojaviti krajem godine. Naredne godine će se pojaviti nivoi opreme RS, Scout te najeksluzivniji nivo opreme Laurin & Klement.

Bitno je istaknuti da se po prvi put pojavljuje digitalna instrument tabla, što ulijeva dah luksuza u ovaj jedinstven model.

 

OstaIe istaknute stavke dodatne opreme su FULL LED svjetla, automatsko otvaranje prtljažnika - virtuelna pedala, grijani upravljač, varioflex sjedišta.

 

U ponudi su motori 1.5 TSI sa 150 KS, 1.6 TDI sa 115 KS i 2.0 TDI sa 150 KS.

Krajem ove godine u ponudi će biti najsnažniji motor 2.0 TDI sa 190 KS.

 

Početna cijena modela KAROQ iznosi 42.180 KM.

Pogledajte video prezentaciju modela KAROQ

Ova stranica koristi kolačiće (Cookies) koji nam pomažu da vam pružimo bolje korisničko iskustvo.
Prihvati i nastavi