Modeli

10.06.2019

MILION KILOMETARA NA SATU DOKAZ KVALITETE VOZILA

 

┼ákoda Fabia 1.9 SDI  - MILION KILOMETARA NA SATU DOKAZ KVALITETE VOZILA

 

O kvalitetu ┼ákoda automobila postoji mnogo svjedo─Źenja. ┼áirom svijeta zabilje┼żeni su primjerci automobila sa velikom pre─Ĺenom kilometra┼żom, me─Ĺutim, pre─çi vi┼íe od milion kilometara u Bosni i Hercegovini, to je pravi dokaz kvalitete. Takvu sre─çu imao je Mirsad ─ćosi─ç, vlasnik kompanije za prevoz putnika u cestovnom saobra─çaju, koji je 2003. godine kupio novu ┼ákoda Fabia-u 1.9 SDI.

 

- Kada sam se 2003. Godine odlu─Źio za kupovinu novog auta, odabrao sam ┼ákoda Fabia-u. Oti┼íao sam u ovla┼íteni prodajni salon u Sarajevu i ispunio svoj san. Sve ┼íto mi je bilo bitno u tom momentu je da kupim provjeren, kvalitetan i pristupa─Źan automobil, tada nisam mogao ni slutiti koliko ─çe me slu┼żiti. Nakon toliko godina se ispostavilo da je ta odluka bila ispravna jer redovnim odr┼żavanjem u ovla┼ítenom servisu u Cosmos Commerc-u Tuzla, krajem 2018. do┼íli smo do milionitog kilometra u zahtjevnim uslovima gradske vo┼żnje. Prvo, jedinstven je i prelijep osje─çaj kupovina novog auta, a osje─çaj kada se na instrument tabli nakon mnogobrojnih devetki poka┼żu samo crtice je jedinstven, jednostavno se ne mo┼że opisati rije─Źima - obja┼ínjava Mirsad te dodaje kako od kupovine vozila do danas nikada nije zabilje┼żen ve─çi kvar. Svi servisni poduhvati podrazmijevali su samo redovno odr┼żavanje vozila u skladu sa servisnim intervalima i to u ovla┼ítenom ┼ákoda servisu u Tuzli. Dakle, 1.9 litarski SDI motor je i dalje netaknut. Iz tog razloga prvi i jedini vlasnik unikatnog primjera ┼ákoda Fabia-e pod bh. suncem koja je prevalila vi┼íe od milion kilometara, ne razmi┼ílja o zamjeni automobila -Za ovo auto sam se itekako vezao. Staro jeste, pre┼ílo jeste nezamislivu kilometra┼żu, ali i dalje slu┼żi svrsi i odgovara na sve zadatke. Milion kilometara je prevalila u gradskim uslovima, u re┼żimu stani-kreni, na taxiju i zbog njene kvalitete vjerujem samo u ┼ákodu-, istakao je Mirsad.

Nakon pre─Ĺenog milionitog kilometra ┼ákoda AUTO je kupcu poklonila novu instrument tablu, koja je ugra─Ĺena u Fabia-u u ovla┼ítenom servisnom centru. Tako─Ĺer, na poklon je dobio i vau─Źer za kupovinu novog ┼ákoda modela vrijedan 5.000 KM, te besplatno redovno odr┼żavanje vozila punih 12 mjeseci.

 

Simboli─Źno, Mirsadu ─ćosi─çu je uru─Źen i ┼ákoda ru─Źni sat koji ─çe ga uvijek podsje─çati na vrijeme provedeno u Fabia-i. S druge strane, Mirsadova Fabia najbolji je primjer kvalitete ┼ákoda automobila, te ─Źinjenice da se uz redovan servis u ovla┼íetnoj mre┼żi bezbri┼żno mo┼że obi─çi planeta zemlja ─Źak dvadeset i pet puta.