Modeli

Asistenti podrške Travel Assist modela Škoda Enyaq iV

TRAVEL ASISTENT

Travel Assist integrira nekoliko sistemai funkcija koji su predstavljeni odvojeno na stranicama u nastavku. Kad su me─Ĺusobno povezani, vozilo mo┼że znatno olak┼íati vo┼żnju i pove─çati komfor putovanja. Nakon aktivacije  Travel Assist mo┼że automatski zaustaviti i pokrenuti vozilo, zadr┼żavati vozilo na voznoj traci, slijediti druga vozila u slu─Źaju prometnog zastoja ili prikazivati okolni promet na zaslonu ispred vas.

Asistenti podrške Travel Assist modela Škoda Enyaq iV

PREDIKTIVNA REGULACIJA RAZMAKA (PREDICTIVE CRUISE CONTROL)

Osim pra─çenja prometa ispred vas, prediktivna regulacija razmaka (Predictive Cruise Control) tako─Ĺer obra─Ĺuje prepoznate prometne znakove i ograni─Źenja brzine pohranjena u navigacijskom sistemu. Time se omogu─çuje pravovremena prilagodba brzine, na primjer kada se pribli┼żavate krivini, kru┼żnom toku ili raskrsniciili zbog ograni─Źenja brzine.

Asistenti podrške Travel Assist modela Škoda Enyaq iV

SISTEM PREPOZNAVANJA SAOBRA─ćAJNIH ZNAKOVA (TRAFFIC SIGN RECOGNITION)

Modul za obradu slika pretra┼żuje skenirane slike kako bi prona┼íao saobra─çajne znakove i uspore─Ĺuje rezultate s navigacijskim podacima. Sistem obra─Ĺuje znakove ograni─Źenja brzine, znakove zabrane preticanja, znakove zabrane ulaza u jednosmjerne ulice i sve dodatne upute, kao i pripadaju─çe znakove ograni─Źenja visine, a zatim ih prikazuje voza─Źu.

Asistenti podrške Travel Assist modela Škoda Enyaq iV

ADAPTIVNI SISTEM ZA ZADR┼ŻAVANJE VOZILA NA VOZNOJ TRACI (LANE ASSIST)

Podr┼íka zadr┼żavanja vozila na voznoj traci (Lane Assist) mo┼że vam re─çi kada nenamjerno napu┼ítate voznu traku. Sistem radi zajedno s kamerom za prepoznavanje oznaka traka na cesti, uklju─Źuju─çi ┼żute crte tokom radova na cesti, prometne ─Źunjeve i ostale linije uz cestu ili trak. Pobolj┼íana "adaptivna" varijanta (dostupna samo u sklopu sistema potpore Travel Assist) zna─Źi da sistem intervenira u poku┼íaju zadr┼żavanja vozila u odabranoj voznoj traci i vozilo ne krivuda.

Asistenti podrške Travel Assist modela Škoda Enyaq iV

PODR┼áKA KOD SAOBRA─ćAJNOG ZASTOJA (TRAFFIC JAM ASSIST)

Podr┼íka kod saobra─çajnog zastoja (Traffic Jam Assist) pojednostavljuje vo┼żnju u zastojima. Koristi se automatskom regulacijom razmaka ACC i adaptivnom potporom zadr┼żavanja vozila na voznoj traci (Lane Assist) za pokretanje, ko─Źenje i skretanje vozila, ─Źime imitira kretanje okolnih vozila u saobra─çajnim zastojima.

Asistenti podrške Travel Assist modela Škoda Enyaq iV

EMERGENCY ASSIST

Emergency Assist smanjuje rizik od nesre─çe ako se voza─Ź ne osje─ça dobro. Ako adaptivna potpora zadr┼żavanja vozila na voznoj traci (Lane Assist) utvrdi da se voza─Źeve ruke ne nalaze na kolu upravlja─Źa ni nakon upozoravaju─çe obavijesti, aktivira se sistem Emergency Assist koji vozilo ko─Źi do zaustavljanja te ga zadr┼żava na voznoj traci i aktivira ure─Ĺaj za svjetlosno upozorenje.

Ova stranica je dodatni dio stranice koja se otvara. Kliknite na polje kako biste dospjeli na tu stranicu.

Nazad na po─Źetnu stranicu