Modeli

Jednostavno parkiranje modela Škoda Fabia

ASISTENT PRI PARKIRANJU (PARK ASSIST)

Asistent pri parkiranju (Park Asisst) poluautomatski upravlja vozilom u okomita parkirna mjesta te iz paralelnih parkirnih mjesta i u njih. Ssistem vam poma┼że automatskim izvr┼íavanjem optimalnih pokreta upravlja─Źa za parkiranje unutar linija. Sve ┼íto vi trebate napraviti je ubrzati i ko─Źiti.

Jednostavno parkiranje modela Škoda Fabia

KONTROLA RAZMAKA PRI PARKIRANJU (PARK DISTANCE CONTROL) UZ ASISTENTA ZA MANEVRIRANJE (MANOEUVRE ASSIST)

Ovaj asistent upozorava na potencijalni rizik od sudara sa preprekama tokom parkiranja na temelju podataka dobivenih od senzora, parametara vo┼żnje i ugla upravlja─Źa. Radi izbjegavanja situacija parkiranja u kojima ne zako─Źite na vrijeme kao odgovor na upozorenja o razmaku, novi model Fabia uklju─Źuje asistenta za manevriranje Manoeuvre Assist, sistem koji zaustavlja vozilo radi izbjegavanja sudara.

Jednostavno parkiranje modela Škoda Fabia

ASISTENT IZLASKA IZ PARKIRNOG MJESTA (REAR TRAFFIC ALERT)

Pri izlasku iz parkirnog mjesta asistent izlaska iz parkirnog mjesta (Rear Traffic Alert) prepoznaje vozila koja se pribli┼żavaju sa boka. Akusti─Źni signal upozorava na mogu─çi sudar. "Kriti─Źna strana" prikazana je prvo ┼żutom, a potom crvenom bojom na zaslonu infotainment sistema. Ko─Źnice se po potrebi primjenjuju automatski.

Ova stranica je dodatni dio stranice koja se otvara. Kliknite na polje kako biste dospjeli na tu stranicu.

Nazad na po─Źetnu stranicu