Modeli

Jednostavno parkiranje modela Škoda Fabia

ASISTENT PRI PARKIRANJU (PARK ASSIST)

Asistent pri parkiranju (Park Asisst) poluautomatski upravlja vozilom u okomita parkirna mjesta te iz paralelnih parkirnih mjesta i u njih. Ssistem vam pomaže automatskim izvršavanjem optimalnih pokreta upravljača za parkiranje unutar linija. Sve što vi trebate napraviti je ubrzati i kočiti.

Jednostavno parkiranje modela Škoda Fabia

KONTROLA RAZMAKA PRI PARKIRANJU (PARK DISTANCE CONTROL) UZ ASISTENTA ZA MANEVRIRANJE (MANOEUVRE ASSIST)

Ovaj asistent upozorava na potencijalni rizik od sudara sa preprekama tokom parkiranja na temelju podataka dobivenih od senzora, parametara vožnje i ugla upravljača. Radi izbjegavanja situacija parkiranja u kojima ne zakočite na vrijeme kao odgovor na upozorenja o razmaku, novi model Fabia uključuje asistenta za manevriranje Manoeuvre Assist, sistem koji zaustavlja vozilo radi izbjegavanja sudara.

Jednostavno parkiranje modela Škoda Fabia

ASISTENT IZLASKA IZ PARKIRNOG MJESTA (REAR TRAFFIC ALERT)

Pri izlasku iz parkirnog mjesta asistent izlaska iz parkirnog mjesta (Rear Traffic Alert) prepoznaje vozila koja se približavaju sa boka. Akustični signal upozorava na mogući sudar. "Kritična strana" prikazana je prvo žutom, a potom crvenom bojom na zaslonu infotainment sistema. Kočnice se po potrebi primjenjuju automatski.

Ova stranica je dodatni dio stranice koja se otvara. Kliknite na polje kako biste dospjeli na tu stranicu.

Nazad na početnu stranicu