Modeli

ŠKODA FABIA Combi Potpore u vožnji

Front Assist

Još jedan anđeo čuvar u vozilu je Front Assist uključujući City funkciju kočenja u nuždi. Ovaj sistem podržava vozača tako da prati zbivanja ispred vozila i upozorava ga na prijeteće opasnosti. Osim toga može i sam aktivirati kočnice, kako bi se ublažile posljedice sudara ili kako bi se čak spriječio sudar u potpunosti.

ŠKODA FABIA Combi Potpore u vožnji

Sistem prepoznavanja umora

Razbuđuje vas: sistem prepoznavanja umora analizira podatke senzora na upravljaču kako bi prepoznao obrasce ponašanja vozača koji upućuju na umor. Ako sistem prepozna umor, on vizuelnim signalom na Maxi-DOT ekranu upozorava vozača da napravi pauzu.

ŠKODA FABIA Combi asistenti u vožnji

Elektronska kontrola stabilizacije sa multikolizionom kočnicom

Elektronska kontrola stabilizacije podržava vozača u svladavanju kritičnih situacija zanošenja vozila. Sistem je tehnički usavršen u odnosu na ranije sisteme jer je sada serijski opremljen elektronskom blokadom diferencijala XDS+. Sistem XDS+ ciljano koči unutrašnji prednji točak u odnosu na zavoj i tako poboljšava stabilnost vozila kod brzih vožnji u zavojima, čime dopušta izraženiju sportsku vožnju. Osim toga tehnologija zahvaljujući novoj multikolizionoj kočnici u slučaju nužde interveniše automatski, kako bi se spriječilo nekontrolisano zanošenje vozila nakon sudara.

ŠKODA FABIA Combi Potpore u vožnji

Sistem za ograničenje brzine

FABIA Combi je opremljena sistemom za ograničenje brzine. Kao što sam naziv kaže sistem ne dopušta vožnju bržu od podešene.

Ova stranica je dodatni dio stranice koja se otvara. Kliknite na polje kako biste dospjeli na tu stranicu.

Nazad na početnu stranicu