Ova stranica koristi kolačiće (Cookies) koji nam pomažu da vam pružimo bolje korisničko iskustvo.
Prihvati i nastavi

ŠKODA FABIA Udobnost

Stražnja kamera za parkiranje

Za još lakše parkiranje. ŠKODA FABIA posjeduje opciju sa kamerom za vožnju nazad. Ona kontroliše područje iza vozila i prikazuje savršenu putanju za sigurno parkiranje u odabrano parkirno mjesto.

ŠKODA FABIA Udobnost

Parking senzori naprijed i nazad

Savršena sposobnost manevrisanja čini parkiranje sa ŠKODA FABIA-om još jednostavnijim. Povrh toga vozača podržavaju i parking senzori integrisani u prednji i stražnji branik koji kontrolišu razmak od eventualnih prepreka.

ŠKODA FABIA Udobnost

Putni računar sa Maxi-DOT ekranom

Centralni Maxi-DOT ekran informiše vozača kontinuirano o različitim funkcijama putnog računara kao što su vanjska temperatura, vrijeme i prijeđena dionica (dnevna, od zadnjeg točenja goriva i ukupna). Osim toga prikazuje informacije sistema potpore, autoradija ili informacije sa smartphonea spojenog preko bluetooth sistema. Temperatura rashladnog sredstva i razina goriva prikazuju se na zasebnim analognim pokazivačima.

ŠKODA FABIA Udobnost

Setovanje vozila

U opciji "CAR" infotainment sistema Bolero i Swing moguće je namjestiti određene funkcije ŠKODA FABIA-e kao što su potpore i senzori svjetla ili parking senzori.

ŠKODA FABIA Udobnost

Tempomat

Tempomat sa limitatorom brzine automatski održava željenu brzinu. Moguće ga je deaktivirati snažnim pritiskanjem papučice gasa.

ŠKODA FABIA Udobnost

Senzor za svjetla i kišu

Kiša ili mrak vas neće iznenaditi. ŠKODA FABIA-u moguće je opremiti senzorom za kišu na podnožju unutrašnjeg retrovizora, koji automatski aktivira brisače i reguliše njihovu brzinu. Senzor za svjetlo automatski uključuje svjetla kada jačina okolnog osvjetljenja padne ispod određene razine (primjerice u tunelu ili kada padne mrak).

ŠKODA FABIA Udobnost

Sistem zaključavanja vozila i pokretanja motora KESSY

Otvaranje i zatvaranje vrata, pokretanje i isključivanje motora - sve to bez traženja ključa? Taj komfor nudi KESSY. Jednostavno povucite ručicu vrata (ili pritisnite tipku na stražnjem poklopcu) i vozilo se automatski otključava. Vozio možete pokrenuti jednostavno pritiskanjem tipke. Tipka se nalazi desno od stuba upravljača.

ŠKODA FABIA Udobnost

Klima uređaj CLIMATRONIC

Kod elektronički regulisanog klima-uređaja Climatronic potrebno je samo odrediti željenu temperaturu u unutrašnjosti. Ona se potom održava putem senzora i elektroničke regulacije.

ŠKODA FABIA Udobnost

Pomoć pri kretanju u brdu (Hill hold control)

Ovaj asistent pomaže vozaču da lakše krene u usponu sa vozilom. Vozilo je blokirano 2-3 sekunde dok ne krene naprijed. Ovaj sistem spriječava udar nazad pri polasku vozila na brdu.

Diese Seite ist ein zusätzlicher Teil der öffnenden Seite. Klicken Sie auf den Button, um zu dieser zu gelangen.

Nazad na početnu stranicu