Ova stranica koristi kolačiće (Cookies) koji nam pomažu da vam pružimo bolje korisničko iskustvo.
Prihvati i nastavi

ŠKODA FABIA Potpore u vožnji

Front Assist

Još jedan anđeo čuvar u vozilu je Front Assist uključujući City funkciju kočenja u nuždi. Ovaj sistem podržava vozača tako da prati zbivanja ispred vozila i upozorava ga na prijeteće opasnosti. Osim toga može i sam aktivirati kočnice, kako bi se ublažile posljedice sudara ili kako bi se čak sudar spriječio u potpunosti.

ŠKODA FABIA Potpore u vožnji

Indikator prepoznavanja umora

Razbuđuje vas: Indikator prepoznavanja umora analizira podatke senzora na kolu upravljača kako bi prepoznao obrasce ponašanja vozača koji upućuju na umor. Ako sistem prepozna umor, on vizuelnim signalom na Maxi-DOT ekranu upozorava vozača na to da napravi pauzu.

ŠKODA FABIA Potpore u vožnji

Električna kontrola stabilizacije sa multikolizionom kočnicom

Električna kontrola stabilizacije podržava vozača u savladavanju kritičnih situacija zanošenja vozila. Sistem je tehnički usavršen u odnosu na ranije sisteme jer je sada serijski opremljen električnom poprečnom blokadom XDS+. Sistem XDS+ ciljano koči unutrašnji prednji točak u odnosu na zavoj i tako poboljšava stabilnost vozila kod brzih vožnji u zavojima, čime dopušta izraženiju sportsku vožnju. Multikolizijona kočnica u slučaju nužde interveniše automatski kako bi se spriječilo nekontrolisano zanošenje vozila nakon sudara.

ŠKODA FABIA Potpore u vožnji

Limitator brzine

ŠKODA FABIA je opremljena sa sistemom za ograničenje brzine tzv. limitator brzine. Kao što sam naziv kaže sistem ne dopušta vožnju bržu od namještene.

Diese Seite ist ein zusätzlicher Teil der öffnenden Seite. Klicken Sie auf den Button, um zu dieser zu gelangen.

Nazad na početnu stranicu