Nova ŠKODA Fabia
Nova ŠKODA Fabia
Nova ŠKODA Fabia
Nova ŠKODA Fabia

Nova ŠKODA Fabia

Javnosti prezentirana prvi put u Parizu...

...sada je stigla. Nova Fabia! Nova Fabia je omiljeni model u segmentu malih vozila i u svojoj trećoj generaciji postavlja mjerila u pogledu preciznosti, prostora, funkcionalnosti i zaštite okoliša. Novi je i njen dizajn sa izrazito jakim linijama i emocionalnim formama, k tome dolaze još i najmoderniji sistemi sigurnosti, udobnosti i Infotainmenta iz viših klasa vozila.

Jeste li već pogledali TV spot nove Fabije?

Svjetska premijera u Parizu

Za sve koji nisu uspjeli doći u Pariz, ovdje mogu pogledati video isječke.

Nova Fabia u 3D prikazu

Dizajn

Prilikom razvoja treće generacije Fabije više pažnje smo posvetili sportskim karakteristikama te smo automobil dizajnirali općenito 'energičnije'. Rezultat je novo, svježe i moderno malo vozilo koje u svom segmentu postavlja nove standarde.

Najprije smo još više zategnuli proporcije vozila. Nova ŠKODA Fabia je niža i šira nego do sada te stoga jako dobro izgleda na cesti. Tu su i oštri rubovi, jasne linije i kristalni elementi. Na taj način postižemo veće kontraste i vrlo izraženu igru svjetla i sjene. Sve to automobilu pruža samouvjeren vlastiti karakter.


Glavni dizajner marke ŠKODA Jozef Kabaň

Color Concept

Nova Fabia štedljivija za 17%

Potpuno novi TSI motori 

TSI garantuje izvanrednu dinamiku, solidnu snagu i nisku potrošnju.
Start-Stop-sistem i rekuperacija (obnova energije kočenja) su standardne funkcije.
Novi 4-cilindarski benzinski motori sa EU6 normama i direktnim ubrizgavanjem. TSI motori napravljeni su za vozače koji u svakoj situaciji žele imati fleksibilan motor.

Novi TDI motori

Ako prelazite hiljade kilometara godišnje pri tome pridodavajući važnost niskoj potrošnji onda su TDI motori za Vas pravi izbor.
Ovi potpuno novi 3-cilindarski dizelski motori sa Common-Rail-ubrizgavanjem dostupni su sa snagom od 90 do 105 KS.

Novosti

Nisu pronađeni rezultati