Modeli

Škoda Kamiq Sigurnosni asistenti

Asistent pri promjeni vozne trake

Zahvaljuju─çi dva senzora u donjem dijelu stra┼żnjeg branika asistent pri promjeni vozne trake prepoznat ─çe vozila koja vam se pribli┼żavaju ili se nalaze u mrtvom uglu i voza─Źa pomo─çu pokaziva─Źa u vanjskom retrovizoru upozorava na potencijalno opasnu situaciju. Sistem nadzire podru─Źje i vozila do udaljenosti od ─Źak 70 metara.

Škoda Kamiq Sigurnosni asistenti

Asistent zadr┼żavanja vozila u voznoj traci

Asistent zadr┼żavanja vozila u voznoj traci upozorava na nenamjerno napu┼ítanje vozne trake i aktivnim impulsom upravlja─Źa sprje─Źava ne┼żeljeni prelazak vozila u drugu voznu traku. Asistent je aktivan pri brzinama iznad 65 km/h i kod dobre oznake (iscrtanost) trake.

Škoda Kamiq Sigurnosni asistenti

Front Assist uklju─Źuju─çi sistem prepoznavanja pje┼íaka

Front Assist je sigurnosni sistem koji upozorava na opasnost od sudara i u slu─Źaju neizbje┼żnog sudara aktivira ko─Źnice kako bi se ubla┼żile posljedice. Pomo─çu radarskog senzora u re┼íetki hladnjaka Front Assist permanentno nadzire razmak od vozila koje vozi ispred te prepoznaje pje┼íake. Ako se razmak smanji ili ako postoji opasnost od sudara, a voza─Ź ne reaguje, sistem automatski intervenira i to nekom od sljede─çe ─Źetiri mjere:

  • Vizuelnim signalom ako razmak postane manji od zakonski propisanog minimalnog razmaka
  • Zvu─Źnim i vizuelnim signalom upozorenja
  • Kratkim automatskim aktiviranjem ko─Źnica
  • Automatskim ko─Źenjem kako bi se izbjegla kolizija ili ubla┼żile posljedice sudara

Škoda Kamiq Sigurnosni asistenti

Proaktivna zaštita putnika

Ovaj sistem koordinira funkcionalne sigurnosne sisteme u vozilu za ubla┼żavanje opasnih situacija. U nestabilnim situacijama u vo┼żnji sigurnosni pojasevi se automatski zate┼żu na prednjim sjedi┼ítima. Osim toga, sistem gotovo zatvara bo─Źne prozore.

Škoda Kamiq Sigurnosni asistenti

Multikoliziona ko─Źnica

Ko─Źnica postaje aktivna kada senzori (senzori zra─Źnih jastuka) detektuju sudar. Usporavanje vozila automatski pokre─çe ESC. Daljnja o┼íte─çenja uzrokovana vo┼żnjom na vozilu ─çe se sprije─Źiti.

Ova stranica je dodatni dio stranice koja se otvara. Kliknite na polje kako biste dospjeli na tu stranicu.

Nazad na po─Źetnu stranicu