Modeli

Škoda Kamiq Povezanost

Najmoderniji infotainment sistemi

Odaberite između tri vrhunska infotainment sistema sa ekranom u veličinama od 6,5 do 9,2 inča. Prvoklasni radio i navigacioni sistem "Amundsen", koji standardno uključuje virtuelni kokpit, mogućnost povezivanja usluga Škoda Connect, 3D navigaciju i opcije glasovne kontrole. Po želji, na raspolaganju je Wi-Fi ili Škoda sound sistem.

Škoda Kamiq Povezanost

Shop

Odlučite li se za radio i navigacijski uređaj "Amundsen", u vaš će infotainment uređaj biti uključen i shop. Putem shopa možete jednostavno i udobno dopuniti svoj internet paket , produžiti usluge Škoda Connect-a i preuzimati mnoštvo aplikacija. Sve to, bez napuštanja vozila. 

Škoda Kamiq Povezanost

Škoda Connect usluge

Usluge Škoda Connect nove generacije nude:

  • Online navigacija i usluge informisanja
  • Daljinsko upravljanje sa odabranim funkcijama vozila putem pametnog telefona i
  • Daljinska interakcija sa Škoda servisnim centrom.

Hitni poziv, koji se u slučaju nezgode automatski povezuje sa službom spašavanja, sastavni je dio ove usluge

 

 

 

Škoda Kamiq Povezanost

Infotainment Online

Sa uslugama Infotainment Online do svog ćete cilja stići brzo i udobno. Pomoću ovih usluga vaš infotainment sistem prima informacije o prometu u stvarnom vremenu, ažuriranja na mreži putem karte, vremenske prognoze (u obliku grafike), cijene goriva i informacije o besplatnom parkiranju na vašem području. 

Škoda Kamiq Povezanost

Daljinski pristup - zaključavanje i otključavanje

Daljinski pristup, jedna od usluga Škoda Connecta, omogućuje potpuno novi način upravljanja vozilom - povezivanjem vašeg vozila sa vašim smartphoneom. Tako možete pomoću funkcije "Zaključavanje i otključavanje" upravljati vozilom. Posebno korisno, kada se sjetite da ste zaboravili zaključati vozilo ili za nekog drugog želite kratko otključati vozilo. 

Škoda Kamiq Povezanost

Daljinski pristup: Parking mjesto

Nalazite se na velikom parkingu, u stranom gradu i tražite svoj automobil? Bez panike. Uz funkciju "Parking mjesto" na svom smartphone-u jednostavno locirajte parking mjesto sa svojim automobilom.  

Škoda Kamiq Povezanost

Škoda Connect aplikacija

Instalacijom Škoda Connect aplikacije na vaš smartphone ili pametni sat možete pomoću daljinskog pristupa provjeriti jesu li zatvoreni svi prozori na vašem vozilu ili primjerice, koliko vam je gorivo preostalo u spremniku ili ukupni broj prijeđenih kilometara. 

Škoda Kamiq Povezanost

Poziv u slučaju nužde

Određene usluge Škoda Connect aktiviraju se pomoću tipki na krovu vašeg vozila. Crvena tipka za hitne slučajeve odmah upućuje hitni poziv ako učestvujete ili svjedočite ozbiljnoj nesreći. Srednja tipka povezuje se sa Škoda servisnim centrom u slučaju kvara. Lijeva tipka daje dodatne informacije o Škoda Infoline.

Škoda Kamiq Povezanost

Bežični SmartLink

Bežični sistem SmartLink omogućava vam povezivanje pametnog telefona sa ugrađenim sistemom za zabavu putem Apple CarPlay-a. Koristite navigacioni uređaj, slušajte muziku ili podcastove na svojim omiljenim aplikacijama, odgovarajte na poruke i pozive ili saznajte više o vozilu putem Škoda OneApp.

Škoda Kamiq Povezanost

Pretinac za mobitel

Pretinac za mobitel sa induktivnim spajanjem mobitela sa antenom vozila pojačava signal. Prilikom vožnje ujedno služi i kao siguran prostor za odlaganje vašeg smartphonea. Osim toga, određeni tipovi smartphonea se mogu i bežično puniti u pretincu za mobitele.

Škoda Kamiq Povezanost

USB-priključak tip C

Kamiq standardno ima dva standardna prednja USB priključka za napajanje. Tako možete povoljno prenositi svoje podatke i napuniti mobilne uređaje. Dva dodatna USB priključka za napajanje tipa C mogu se dodati kao opcija kako bi se omogućilo putnicima na stražnjoj strani da primjerice napune svoje mobitele.

Ova stranica je dodatni dio stranice koja se otvara. Kliknite na polje kako biste dospjeli na tu stranicu.

Nazad na početnu stranicu