Modeli

Škoda Karoq asistenti tokom vožnje

Asistenti tokom vožnje

Travel Assistent uključuje više funkcija i sistema. Ako su spojeni, automobil može znatno olakšati vožnju i povećati komfort u vožnji. Kada je aktiviran ima opciju da samostalno drži vozilo u saobraćajnoj traci. Pored navednog ima opciju da prati vozilo ispred sebe.

Škoda Karoq asistenti tokom vožnje

Adaptive Lane Assist

Lane Assist prepoznaje kada vozilo nenamerno napusti saobraćajnu traku.Ovaj asistent funkcionira u kombinaciji s višenamjernskom kaerom zbog prepoznavanja oznaka na saobraćajnoj traci, uključujući žute linije na mjestima gdje se obavljaju radovi na cesti, prometne čunjeve i druga ograničenja uz cestu ili oznake na cesti. Pojačana varijanta "Adaptive" znači da sstem reguliše kako bi zadžao vozilo na odabranoj traci, a voizlo se ne bi "lelujalo".

 

 

Škoda Karoq asistenti tokom vožnje

Prediktivni tempomat

Prediktivni tempomat proširuje funkcije sistema Adaptive Cruise Controll. Osim praćenja prometa ispred vozila, također obrađuje prepoznate znakove obavijesti za vođenje prometa i ograničenja brzine i pohranjene u navigacionom sistemu. To omogućuje blovremeno prilagođavanje brzine, na primjer kada se približavate zavoju, kružnom toku ili križanju ili kao reakciju na ograničenje brzine.

Škoda Karoq asistenti tokom vožnje

Asistent kod saobraćajne gužve

Ova potpora olakšava vožnju u saobraćajnim gužvama. Oslanja se na prediktivni tempomat i adaptivni Lane Assist radi pokretanja, kočenja i skretanja vozila u skladu s kretanjem okolnih vozila u saobraćajnom zastoju.

Škoda Karoq asistenti tokom vožnje

Asistent u slučaju nezgode

Ovaj asistent smanjuje rizik kod eventualnih saobraćajnih nesreća ukoliko se vozač ne osjeća dobro. Ukoliko vozač ispusti iz nekog razloga volan, aktivira se ovaj asistent, upali se zvučni signal. Ako vozač ne vrati ruke na volan ni nakon zvučnog upozorenja, ovaj asistent usporava vozilo do mirovanja, uz zadržavanje vozila na saobraćajnoj traci i istovremeno uključivanje svih žmigavaca.

Ova stranica je dodatni dio stranice koja se otvara. Kliknite na polje kako biste dospjeli na tu stranicu.

Nazad na početnu stranicu