Modeli

Jednostavno parkiranje modela Škoda Kodiaq

SISTEM ZA MANEVRISANJE PRIKOLICOM (TRAILER ASSIST)

Želite li kupiti novu kamp kućicu, ali vam vožnja unazad predstavlja noćnu moru? Sistem za manevrisanje prikolicom (Trailer Assist) preuzima kontrolu pri vožnji unatrag sa kamp kućicom. Sve što morate učiniti jeste odlučiti gdje želite voziti unatrag, kada krenuti i zaustaviti se. Ništa lakše.

Jednostavno parkiranje modela Škoda Kodiaq

KONTROLA RAZMAKA PRI PARKIRANJU (PARK DISTANCE CONTROL) UZ SISTEM ZA MANEVRISANJE (MANOEUVRE ASSIST)

Sistem upozorava na potencijalni rizik od sudara sa preprekama tokom parkiranja na temelju podataka dobijenih od senzora, parametara vožnje i ugla MF upravljača. Radi izbjegavanja situacija parkiranja u kojima ne zakočite na vrijeme kao odgovor na upozorenja o udaljenosti, novi Kodiaq uključuje asistent za manevrisanje Manoeuvre Assist, sistem koji zaustavlja vozilo radi izbjegavanja sudara.

Jednostavno parkiranje modela Škoda Kodiaq

ASISTENT PRI PARKIRANJU (PARK ASSIST)

Asistent pri parkiranju (Park Asisst) poluautomatski upravlja vozilom u okomita i paralelna parking mjesta. Sistem vam pomaže automatskim izvršavanjem optimalnih pokreta volana za parkiranje unutar linija. Sve što vi trebate napraviti je ubrzati i kočiti. Asistent pri parkiranju također može dovršiti već započeti manevar parkiranja.

Jednostavno parkiranje modela Škoda Kodiaq

KAMERA ZA VOŽNJU UNAZAD

Pri aktivaciji stepena prenosa za vožnju unazad aktivira se kamera u poklopcu prtljažnika i slika se prikazuje na zaslonu infotainment sistema. Dinamične linije putanje preko slike pokazuju smjer u kojem bi vozilo išlo sa trenutnim položajem MF volana ili daju naznake kada bi ga trebalo okrenuti.

Ova stranica je dodatni dio stranice koja se otvara. Kliknite na polje kako biste dospjeli na tu stranicu.

Nazad na početnu stranicu