Modeli

Jednostavno parkiranje modela Škoda Kodiaq

SISTEM ZA MANEVRISANJE PRIKOLICOM (TRAILER ASSIST)

┼Żelite li kupiti novu kamp ku─çicu, ali vam vo┼żnja unazad predstavlja no─çnu moru? Sistem za manevrisanje prikolicom (Trailer Assist) preuzima kontrolu pri vo┼żnji unatrag sa kamp ku─çicom. Sve ┼íto morate u─Źiniti jeste odlu─Źiti gdje ┼żelite voziti unatrag, kada krenuti i zaustaviti se. Ni┼íta lak┼íe.

Jednostavno parkiranje modela Škoda Kodiaq

KONTROLA RAZMAKA PRI PARKIRANJU (PARK DISTANCE CONTROL) UZ SISTEM ZA MANEVRISANJE (MANOEUVRE ASSIST)

Sistem upozorava na potencijalni rizik od sudara sa preprekama tokom parkiranja na temelju podataka dobijenih od senzora, parametara vo┼żnje i ugla MF upravlja─Źa. Radi izbjegavanja situacija parkiranja u kojima ne zako─Źite na vrijeme kao odgovor na upozorenja o udaljenosti, novi Kodiaq uklju─Źuje asistent za manevrisanje Manoeuvre Assist, sistem koji zaustavlja vozilo radi izbjegavanja sudara.

Jednostavno parkiranje modela Škoda Kodiaq

ASISTENT PRI PARKIRANJU (PARK ASSIST)

Asistent pri parkiranju (Park Asisst) poluautomatski upravlja vozilom u okomita i paralelna parking mjesta. Sistem vam poma┼że automatskim izvr┼íavanjem optimalnih pokreta volana za parkiranje unutar linija. Sve ┼íto vi trebate napraviti je ubrzati i ko─Źiti. Asistent pri parkiranju tako─Ĺer mo┼że dovr┼íiti ve─ç zapo─Źeti manevar parkiranja.

Jednostavno parkiranje modela Škoda Kodiaq

KAMERA ZA VO┼ŻNJU UNAZAD

Pri aktivaciji stepena prenosa za vo┼żnju unazad aktivira se kamera u poklopcu prtlja┼żnika i slika se prikazuje na zaslonu infotainment sistema. Dinami─Źne linije putanje preko slike pokazuju smjer u kojem bi vozilo i┼ílo sa trenutnim polo┼żajem MF volana ili daju naznake kada bi ga trebalo okrenuti.

Ova stranica je dodatni dio stranice koja se otvara. Kliknite na polje kako biste dospjeli na tu stranicu.

Nazad na po─Źetnu stranicu