Modeli

Škoda Octavia Combi sigurnosni sustavi potpora

SUSTAV FRONT ASSIST SA SUSTAVOM ZAŠTITE PJEŠAKA

Sustav Front Assist je sustav upozorenja na sudar. Ako se sudar ne mo┼że sprije─Źiti, ovaj sigurnosni sustav potpora izvr┼íit ─çe ko─Źenje kako bi posljedice sveo na minimum. K tomu ─çe sustav izvr┼íiti ko─Źenje u nu┼żdi ako vidi da ─çe pje┼íak ili biciklist presje─çi put vozila na opasan na─Źin.

Škoda Octavia Combi sigurnosni sustavi potpora

POTPORA ZA SKRETANJE

Potpora za skretanje nadzire vozila koja dolaze iz suprotnog smjera kada skre─çete ulijevo, primjerice na kri┼żanju. Ako prijeti neposredna opasnost, potpora ─çe u potpunosti zaustaviti vozilo te ─çe se oglasiti signal upozorenja.

Škoda Octavia Combi sigurnosni sustavi potpora

SUSTAV SIDE ASSIST

Zahvaljuju─çi dvama radarskim senzorima na stra┼żnjem dijelu vozila opcijski sustav Side Assist prepoznat ─çe vozila koja se pribli┼żavaju straga ili se nalaze u mrtvom kutu. Sustav ─çe vas na to upozoriti LED signalom na unutra┼ínjoj strani ku─çi┼íta vanjskog zrcala. Sustav Side Assist prepoznaje vozila na udaljenosti do 70 m te ─çe vas uspje┼íno upozoriti na opasne situacije na autoputovima i cestama s dva vozna traka.

Škoda Octavia Combi sigurnosni sustavi potpora

SUSTAV PROAKTiVNE ZAŠTITE PUTNIKA

U slu─Źaju predstoje─çeg sudara ili u nestabilnim situacijama u vo┼żnji zategnut ─çe se prednji sigurnosni pojasevi te ─çe se uz pomo─ç elektroni─Źke kontrole stabilizacije (ESC) gotovo u potpunosti zatvoriti otvoreni bo─Źni prozori kako bi se sprije─Źio prodor stranih tijela u unutra┼ínjost vozila. Sustav radi u kombinaciji s prednjim i stra┼żnjim radarskim senzorima te sa senzorom za prevrtanje.

Škoda Octavia Combi sigurnosni sustavi potpora

MULTIKOLIZIJSKA KO─îNICA

Ako je Octavia s aktiviranim zra─Źnim jastucima uklju─Źena u neki sudar, ona bi se mogla nastaviti kretati i uzrokovati jo┼í jedan sudar. Upravo u takvim slu─Źajevima nastupa multikolizijska ko─Źnica (MKB): ona vozilo usporava do zaustavljanja kako bi sprije─Źila lan─Źani sudar.

Ova stranica je dodatni dio stranice koja se otvara. Kliknite na polje kako biste dospjeli na tu stranicu.

Nazad na po─Źetnu stranicu