Modeli

Parkiranje ŠKODE Superb - dječja igra

Parkiranje u slobodna bočna parking mjesta

Prilikom traženja prikladnog slobodnog parking mjesta pomoću sistema upravljanja pri parkiranju Superb može voziti brzinom do 40 km/h. Ako senzori uoče dovoljno veliko parking mjesto (dužina vozila + 80 cm), potpora upravljanja pri parkiranju pomaže vam u manevrisanju pri parkiranju.

Parkiranje ŠKODE Superb - dječja igra

Izlazak iz bočnih parking mjesta

Sada je jednostavnije i manevrisanje kod izlaska iz izuzetno malih parking mjesta. U ovom modusu potpora upravljanja pri parkiranju manevrira Superb unaprijed i unatrag sve dok ne izađete iz parkign prostora.

Parkiranje ŠKODE Superb - dječja igra

Parkiranje unatrag u okomita parking mjesta

Sistem pronalazi odgovarajuće slobodno parking mjesto između drugih vozila i gotovo automatski manevriše vozilo u njega. Od vas se očekuje još samo da dajete gas i kočite. Upravljanje preuzima Superb umjesto vas.

Parkiranje ŠKODE Superb - dječja igra

Ovako funkcioniše sistem izlaska sa parking mjesta

Pomoću radarskih senzora olakšava se izlazak iz parking mjesta. Ako prijeti opasnost od sudara, najprije se aktivira zvučni signal. Uz to se na zaslonu radiouređaja i navigacionog sistema u stražnjem području prikazanog SuperbA najprije pojavljuje žuta, a potom crvena napomena. U slučaju neposredne opasnosti vozilo koči automatski.

Parkiranje ŠKODE Superb - dječja igra

Bolji pregled područja iza vozila

Kamera za vožnju unatrag, koja je ugrađena u ručicu za otvaranje stražnjeg poklopca, omogućuje pregled prostora iza vozila. Ona se uključuje automatski prilikom uključivanja stepena za vožnju unatrag, a slika kamere prikazuje se na zaslonu infotainment sistema. Uz navedno ovaj sistem prikazuje i dinamične linije za navođenje. Linije za navođenje pokazuju u kojem će se smjeru vozilo nastaviti kretati kod trenutnog položaja upravljača, odnosno kada je potrebno okrenuti upravljač.

Parkiranje ŠKODE Superb - dječja igra

Sistem parking senzora

Parking senzori sprijeda i straga predstavljaju savršenu dopunu sistemu upravljanja pri parkiranju.

Ova stranica je dodatni dio stranice koja se otvara. Kliknite na polje kako biste dospjeli na tu stranicu.

Nazad na početnu stranicu