Modeli

Parkiranje ┼áKODE Superb - dje─Źja igra

Parkiranje u slobodna bo─Źna parking mjesta

Prilikom tra┼żenja prikladnog slobodnog parking mjesta pomo─çu sistema upravljanja pri parkiranju Superb mo┼że voziti brzinom do 40 km/h. Ako senzori uo─Źe dovoljno veliko parking mjesto (du┼żina vozila + 80 cm), potpora upravljanja pri parkiranju poma┼że vam u manevrisanju pri parkiranju.

Parkiranje ┼áKODE Superb - dje─Źja igra

Izlazak iz bo─Źnih parking mjesta

Sada je jednostavnije i manevrisanje kod izlaska iz izuzetno malih parking mjesta. U ovom modusu potpora upravljanja pri parkiranju manevrira Superb unaprijed i unatrag sve dok ne iza─Ĺete iz parkign prostora.

Parkiranje ┼áKODE Superb - dje─Źja igra

Parkiranje unatrag u okomita parking mjesta

Sistem pronalazi odgovaraju─çe slobodno parking mjesto izme─Ĺu drugih vozila i gotovo automatski manevri┼íe vozilo u njega. Od vas se o─Źekuje jo┼í samo da dajete gas i ko─Źite. Upravljanje preuzima Superb umjesto vas.

Parkiranje ┼áKODE Superb - dje─Źja igra

Ovako funkcioniše sistem izlaska sa parking mjesta

Pomo─çu radarskih senzora olak┼íava se izlazak iz parking mjesta. Ako prijeti opasnost od sudara, najprije se aktivira zvu─Źni signal. Uz to se na zaslonu radioure─Ĺaja i navigacionog sistema u stra┼żnjem podru─Źju prikazanog SuperbA najprije pojavljuje ┼żuta, a potom crvena napomena. U slu─Źaju neposredne opasnosti vozilo ko─Źi automatski.

Parkiranje ┼áKODE Superb - dje─Źja igra

Bolji pregled podru─Źja iza vozila

Kamera za vo┼żnju unatrag, koja je ugra─Ĺena u ru─Źicu za otvaranje stra┼żnjeg poklopca, omogu─çuje pregled prostora iza vozila. Ona se uklju─Źuje automatski prilikom uklju─Źivanja stepena za vo┼żnju unatrag, a slika kamere prikazuje se na zaslonu infotainment sistema. Uz navedno ovaj sistem prikazuje i dinami─Źne linije za navo─Ĺenje. Linije za navo─Ĺenje pokazuju u kojem ─çe se smjeru vozilo nastaviti kretati kod trenutnog polo┼żaja upravlja─Źa, odnosno kada je potrebno okrenuti upravlja─Ź.

Parkiranje ┼áKODE Superb - dje─Źja igra

Sistem parking senzora

Parking senzori sprijeda i straga predstavljaju savršenu dopunu sistemu upravljanja pri parkiranju.

Ova stranica je dodatni dio stranice koja se otvara. Kliknite na polje kako biste dospjeli na tu stranicu.

Nazad na po─Źetnu stranicu