Modeli

Sigurnosni sistemi ŠKODE Superb

Lane Assist - Sistem zadr┼żavanja vozila u saobra─çajnoj traci

Lane Assist upozorava na nenamjerno napu┼ítanje vozne trake i aktivnim impulsom upravlja─Źa sprje─Źava ne┼żeljeni prelazak vozila u drugu voznu traku. Sistem je aktivan pri brzinama iznad 65 km/h i kod prepoznatljivih oznaka vozne trake.

Sigurnosni sistemi ŠKODE Superb

Potpora pri promjeni vozne trake

Preko radarskih senzora u stra┼żnjim branicima potpora pri promjeni voznog traka nadzire i mrtvi kut iza i pored vozila. Ovisno o udaljenosti i brzini okolnih vozila sistem odlu─Źuje ho─çe li voza─Źa vizualnim, odnosno zvu─Źnim signalima upozoriti na mogu─çu opasnost.

 

Sigurnosni sistemi ŠKODE Superb

Potpora kod saobra─çajnog zastoja

Potpora kod saobra─çajnog zastoja komforna je funkcija koja kod Superba sa automatiziranim mjenja─Źem sa dvije spojke DSG olak┼íava vo┼żnju u slu─Źaju zastoja. Potpora kod saobra─çajnog zastoja aktivna je kada su uklju─Źeni sistemi automatske regulacije razmaka (ACC) i potpore zadr┼żavanja vozila u voznoj traci.

Sigurnosni sistemi ŠKODE Superb

Front Assist

Front Assist sigurnosni je sistem koji upozorava na prijete─çi sudar i po potrebi inicira ko─Źenje kako bi se eventualni sudar ubla┼żio. Pomo─çu radarskog senzora u re┼íetci hladnjaka Front Assist nadzire razmak od vozila koje vozi ispred.

Sigurnosni sistemi ŠKODE Superb

Sistem prepoznavanja umora

Nad va┼íom sigurno┼í─çu naro─Źito tokom du┼żih no─çnih vo┼żnji brinem sistem prepoznavanja umora koji analizira detaljne podatke servoupravlja─Źa na brzinama iznad 65 km/h. ─îim funkcija utvrdi pona┼íanje koje bi moglo ukazivati na umor voza─Źa kao ┼íto su intenzivnije korekcije smjera na upravlja─Źu, ona preporu─Źuje voza─Źu da napravi pauzu.

Sigurnosni sistemi ŠKODE Superb

Multikoliziona ko─Źnoca

Kada vozilo u─Źestvuje u saobra─çajnoj nezgodi, i pritom se aktiviraju zra─Źni jastuci, ono se u odre─Ĺenim okolnostima nastavlja kretati pa raste rizik od sekundarnog sudara.

Multikoliziona ko─Źnica poma┼że da se nakon sudara brzina regulacijom ko─Źenja smanji i da se vozilo stabilizira kako ne bi do┼ílo do dodatnog sudara.

Ova stranica je dodatni dio stranice koja se otvara. Kliknite na polje kako biste dospjeli na tu stranicu.

Nazad na po─Źetnu stranicu