Modeli

Sigurnosni sistemi ŠKODE Superb

Lane Assist - Sistem zadržavanja vozila u saobraćajnoj traci

Lane Assist upozorava na nenamjerno napuštanje vozne trake i aktivnim impulsom upravljača sprječava neželjeni prelazak vozila u drugu voznu traku. Sistem je aktivan pri brzinama iznad 65 km/h i kod prepoznatljivih oznaka vozne trake.

Sigurnosni sistemi ŠKODE Superb

Potpora pri promjeni vozne trake

Preko radarskih senzora u stražnjim branicima potpora pri promjeni voznog traka nadzire i mrtvi kut iza i pored vozila. Ovisno o udaljenosti i brzini okolnih vozila sistem odlučuje hoće li vozača vizualnim, odnosno zvučnim signalima upozoriti na moguću opasnost.

 

Sigurnosni sistemi ŠKODE Superb

Potpora kod saobraćajnog zastoja

Potpora kod saobraćajnog zastoja komforna je funkcija koja kod Superba sa automatiziranim mjenjačem sa dvije spojke DSG olakšava vožnju u slučaju zastoja. Potpora kod saobraćajnog zastoja aktivna je kada su uključeni sistemi automatske regulacije razmaka (ACC) i potpore zadržavanja vozila u voznoj traci.

Sigurnosni sistemi ŠKODE Superb

Front Assist

Front Assist sigurnosni je sistem koji upozorava na prijeteći sudar i po potrebi inicira kočenje kako bi se eventualni sudar ublažio. Pomoću radarskog senzora u rešetci hladnjaka Front Assist nadzire razmak od vozila koje vozi ispred.

Sigurnosni sistemi ŠKODE Superb

Sistem prepoznavanja umora

Nad vašom sigurnošću naročito tokom dužih noćnih vožnji brinem sistem prepoznavanja umora koji analizira detaljne podatke servoupravljača na brzinama iznad 65 km/h. Čim funkcija utvrdi ponašanje koje bi moglo ukazivati na umor vozača kao što su intenzivnije korekcije smjera na upravljaču, ona preporučuje vozaču da napravi pauzu.

Sigurnosni sistemi ŠKODE Superb

Multikoliziona kočnoca

Kada vozilo učestvuje u saobraćajnoj nezgodi, i pritom se aktiviraju zračni jastuci, ono se u određenim okolnostima nastavlja kretati pa raste rizik od sekundarnog sudara.

Multikoliziona kočnica pomaže da se nakon sudara brzina regulacijom kočenja smanji i da se vozilo stabilizira kako ne bi došlo do dodatnog sudara.

Ova stranica je dodatni dio stranice koja se otvara. Kliknite na polje kako biste dospjeli na tu stranicu.

Nazad na početnu stranicu