Modeli

Škoda Superb komforni sistemi potpore

Dinami─Źna potpora za duga svjetla

Sada mo┼żete jo┼í du┼że voziti sa dugim svjetlima, a da ne zaslijepite voza─Źe koji vam dolaze u susret. Dinami─Źna potpora za duga svjetla ne prebacuje samo izme─Ĺu dugih i kratkih svjetala ve─ç duga svjetla mo┼że i ciljano isklju─Źivati. U tu svrhu Superb koristi vi┼íenamjensku kameru integrisanu u unutra┼ínjem retrovizoru.

Škoda Superb komforni sistemi potpore

Automatska regulacija razmaka

Kod vo┼żnji autoputom automatska regulacija razmaka osigurava konstantnu brzinu i siguran razmak od vozila koja voze ispred. U tu svrhu Superb upravlja motorom i ko─Źnicama kako bi automobil po potrebi automatski ubrzao ili zako─Źio. On za to koristi sistem Front Assist.

Škoda Superb komforni sistemi potpore

Multigunkcionalna kamera

Sa multifunkcionalnom kamerom radi vi┼íe sistema potpore. Ona registruje oznake na cesti za potporu zadr┼żavanja vozila na voznom traku ili u kombinaciji sa navigacionim sistemom prepoznaje i prikazuje saobra─çajne znakove.

Škoda Superb komforni sistemi potpore

Prepoznavanje saobra─çajnih znakova

Pomo─çu kamere integrisane u retrovizoru sistem prepoznaje saobra─çajne znakove na dionici. Modul za obradu slika tra┼żi na slikama kamere poznate prometne znakove i uspore─Ĺuje rezultat sa podacima navigacionog sistema.

Sistem prepoznavanja saobra─çajnih znakova registruje ograni─Źenja brzine i zabrane preticanja kao i znakove prestanka va┼żenja tih znakova, ali i dodatne znakove (npr. u slu─Źaju vla┼żne ceste, strijelice smjera itd.). Saobra─çajni znakovi se prikazuju kao piktogrami na putnom ra─Źunaru i na ekranu navigacionog sistema.

Ova stranica je dodatni dio stranice koja se otvara. Kliknite na polje kako biste dospjeli na tu stranicu.

Nazad na po─Źetnu stranicu