Modeli

Detalji

Škoda Superb

Dimenzije

Vo┼żnja

Pogon na sve to─Źkove

Optimalna dinamika i sigurnost u vo┼żnji je garantovana uz 4x4 opciju.

 

Tehnologije

Aktivni menad┼żment cilindara (ACT)

 

Za vrijeme vo┼żnje u podru─Źjima broja okretaja izme─Ĺu 1.400 i 4.000 o/min i na brzinama do 130 km/h mogu─çe je neovisno o uklju─Źenom stepenu prijenosa deaktivirati dva od ─Źetiri cilindra, a da se to uop┼íte ne primijeti. Na taj se na─Źin optimizira u─Źinkovitost motora. 

Start-stop sistem

Osnovna ideja start-stop sistema je ta da se motor isklju─Źi svaki put kada ne mora raditi. Stoga je ovaj sistem posebno u gradskom saobra─çaju od velike koristi, jer zna─Źajno smanjuje potro┼ínju goriva. 

Preporu─Źeni stepen prijenosa

Pravilnim stepenom prijenosa mogu─çe je u┼ítedjeti mnogo goriva i istovremeno pove─çati komfor vo┼żnje. Manjom brzinom rada motora smanjuje se potro┼ínja i stvara manje buke. Preporu─Źeni stepen prijenosa pojavljuje u gornjem desnom ─Źo┼íku ekrana putnog ra─Źunara.

Selektivna kataliti─Źka redukcija SCR

SCR zna─Źi da su takvi motori opremljeni slo┼żenim sistemom za naknadnu obradu ispu┼ínih plinova u vi┼íe stepeni (dizel filter za ─Źestice i SCR katalizator). SCR katalizator pretvara du┼íikov oksid (NOx) bez stvaranja ne┼żeljenih dodatnih komponenti selektivno u du┼íik (N2) i vodu (H2O).  

Ova stranica je dodatni dio stranice koja se otvara. Kliknite na polje kako biste dospjeli na tu stranicu.

Nazad na po─Źetnu stranicu