Modeli

Detalji

Škoda Superb

Dimenzije

Vožnja

Pogon na sve točkove

Optimalna dinamika i sigurnost u vožnji je garantovana uz 4x4 opciju.

 

Tehnologije

Aktivni menadžment cilindara (ACT)

 

Za vrijeme vožnje u područjima broja okretaja između 1.400 i 4.000 o/min i na brzinama do 130 km/h moguće je neovisno o uključenom stepenu prijenosa deaktivirati dva od četiri cilindra, a da se to uopšte ne primijeti. Na taj se način optimizira učinkovitost motora. 

Start-stop sistem

Osnovna ideja start-stop sistema je ta da se motor isključi svaki put kada ne mora raditi. Stoga je ovaj sistem posebno u gradskom saobraćaju od velike koristi, jer značajno smanjuje potrošnju goriva. 

Preporučeni stepen prijenosa

Pravilnim stepenom prijenosa moguće je uštedjeti mnogo goriva i istovremeno povećati komfor vožnje. Manjom brzinom rada motora smanjuje se potrošnja i stvara manje buke. Preporučeni stepen prijenosa pojavljuje u gornjem desnom čošku ekrana putnog računara.

Selektivna katalitička redukcija SCR

SCR znači da su takvi motori opremljeni složenim sistemom za naknadnu obradu ispušnih plinova u više stepeni (dizel filter za čestice i SCR katalizator). SCR katalizator pretvara dušikov oksid (NOx) bez stvaranja neželjenih dodatnih komponenti selektivno u dušik (N2) i vodu (H2O).  

Ova stranica je dodatni dio stranice koja se otvara. Kliknite na polje kako biste dospjeli na tu stranicu.

Nazad na početnu stranicu