Modeli

Parkiranje ŠKODE SUPERB Combi - dječja igra

Parkiranje u slobodna bočna parking mjesta

Prilikom traženja prikladnog slobodnog parking mjesta pomoću podrške upravljanja pri parkiranju SUPERB Combi može voziti brzinom do 40 km/h. Ako senzori uoče dovoljno veliko slobodno parking mjesto (dužina vozila + 80 cm), podrška upravljanja pri parkiranju pomaže vam u manevrisanju pri parkiranju.

Parkiranje ŠKODE SUPERB Combi - dječja igra

Izlazak iz bočnih parking mjesta

Sada je jednostavnije i manevrisanje kod izlaska iz izuzetno malih slobodnih parking mjesta. U ovom modusu podrška upravljanja pri parkiranju manevriše SUPERB Combi naprijed i nazad sve dok ne izađete iz parking mjesta.

Parkiranje ŠKODE SUPERB Combi - dječja igra

Parkiranje unazad u okomita parking mjesta

Sistem pronalazi odgovarajuće slobodno parking mjesto između drugih vozila i gotovo automatski manevriše vozilo u njega. Od vas se očekuje još samo da dajete gas i kočite. Upravljanje preuzima SUPERB Combi umjesto vas.

Parkiranje ŠKODE SUPERB Combi - dječja igra

Ovako funkcioniše podrška izlaska sa parking mjesta

Pomoću radarskih senzora olakšava se izlazak iz parking mjesta. Ako prijeti opasnost od sudara, najprije se aktivira zvučni signal. Usto se na ekranu radiouređaja i navigacionog sistema u stražnjem području prikazanog SUPERBA najprije pojavljuje žuta, a potom crvena napomena. U slučaju neposredne opasnosti vozilo koči automatski.

Parkiranje ŠKODE SUPERB Combi - dječja igra

Bolji pregled područja iza vozila

Kamera za vožnju unazad, koja je ugrađena u ručicu za otvaranje stražnjeg poklopca, omogućuje pregled prostora iza vozila. Ona se uključuje automatski prilikom uključivanja stepena mjenjača za vožnju unazad. Slika kamere prikazuje se na ekranu infotainment sistema. Usto sistem prikazuje i dinamične linije za navođenje. Linije za navođenje pokazuju u kojem će se smjeru vozilo nastaviti kretati kod trenutnog položaja upravljača, odnosno kada je potrebno okrenuti upravljač.

Parkiranje ŠKODE SUPERB Combi - dječja igra

Parking senzori

Parking senzori naprijed i nazad predstavljaju savršenu dopunu podrški upravljanja pri parkiranju. Oni podržavaju vozača pri parkiranju i u korelaciji su sa infotainment uređajem.

Ova stranica je dodatni dio stranice koja se otvara. Kliknite na polje kako biste dospjeli na tu stranicu.

Nazad na početnu stranicu