Modeli

Sigurnosne podrške ŠKODE SUPERB Combi

Podrška zadržavanja vozila u voznoj traci

Podrška zadržavanja vozila u voznoj traci upozorava na nenamjerno napuštanje trake i aktivnim impulsom upravljača sprječava neželjeni prelazak vozila u drugu voznu traku. Sistem je aktivan pri brzinama iznad 65 km/h (trake moraju biti iscrtane).

Sigurnosne podrške ŠKODE SUPERB Combi

Podrška pri promjeni vozne trake

Preko radarskih senzora u stražnjim branicima podrška pri promjeni vozne trake nadzire i mrtvi ugao iza i pored vozila. Ovisno o udaljenosti i brzini okolnih vozila sistem odlučuje hoće li vozača vizuelnim, odn. zvučnim signalima upozoriti na moguću opasnost.

 

Sigurnosne podrške ŠKODE SUPERB Combi

Potpora kod prometnog zastoja

Potpora kod prometnog zastoja komforna je funkcija koja kod Superba s automatiziranim mjenjačem s dvije spojke DSG olakšava vožnju u slučaju zastoja. Potpora kod prometnog zastoja aktivna je kada su uključeni sustavi automatske regulacije razmaka (ACC) i potpore zadržavanja vozila na voznom traku.

Sigurnosne potpore ŠKODE SUPERB Combi

Front Assist

Front Assist sigurnosni je sustav koji upozorava na prijeteći sudar i po potrebi inicira kočenje kako bi se eventualni sudar ublažio. Pomoću radarskog senzora u rešetci hladnjaka Front Assist nadzire razmak od vozila koje vozi ispred.

Sigurnosne potpore ŠKODE SUPERB Combi

Sustav prepoznavanja umora

Nad vašom sigurnošću osobito tijekom dužih noćnih vožnji bdije sustav prepoznavanja umora koji analizira detaljne podatke servoupravljača na brzinama iznad 65 km/h. Čim funkcija utvrdi ponašanje koje bi moglo ukazivati na umor vozača kao što su intenzivnije korekcije smjera na upravljaču, ona preporučuje vozaču da napravi stanku.

Sigurnosne potpore ŠKODE SUPERB Combi

Multikolizijska kočnica

Kada vozilo bude involvirano u prometnu nezgodu, i pritom se aktiviraju zračni jastuci, ono se u određenim okolnostima nastavlja kretati pa raste rizik od sekundarnog sudara.

Multikolizijska kočnica pomaže da se nakon sudara brzina regulacijom kočenja smanji i da se vozilo stabilizira kako ne bi došlo do dodatnog sudara.

Ova stranica je dodatni dio stranice koja se otvara. Kliknite na polje kako biste dospjeli na tu stranicu.

Nazad na početnu stranicu