Modeli

ŠKODA SUPERB Combi komforni sustavi potpore

Dinamična potpora za duga svjetla

Sada možete još duže voziti s dugim svjetlima, a da ne zaslijepite vozače koji vam dolaze u susret. Dinamična potpora za duga svjetla ne prebacuje samo između dugih i kratkih svjetala već duga svjetla može i ciljano isključivati. U tu svrhu Superb koristi višenamjensku kameru integriranu u osvrtno zrcalo.

ŠKODA SUPERB Combi komforni sustavi potpore

Automatska regulacija razmaka

Kod vožnji autocestom automatska regulacija razmaka osigurava konstantnu brzinu i siguran razmak od vozila koja voze ispred. U tu svrhu SUPERB Combi upravlja motorom i kočnicama kako bi automobil po potrebi automatski ubrzao ili zakočio. On za to koristi sustav Front Assist.

ŠKODA SUPERB Combi komforni sustavi potpore

Višenamjenska kamera

S višenamjenskom kamerom radi više sustava potpore. Ona primjerice registrira oznake na kolniku za potporu zadržavanja vozila na voznom traku ili u kombinaciji s navigacijskim sustavom prepoznaje i prikazuje prometne znakove.

ŠKODA SUPERB Combi komforni sustavi potpore

Prepoznavanje prometnih znakova

Pomoću kamere integrirane u osvrtno zrcalo sustav prepoznaje prometne znakove na dionici. Modul za obradu slika traži na slikama kamere poznate prometne znakove i uspoređuje rezultat s podacima navigacijskog sustava.

Sustav prepoznavanja prometnih znakova registrira ograničenja brzine i zabrane pretjecanja kao i znakove prestanka važenja tih znakova, ali i dodatne znakove (npr. u slučaju vlažnog kolnika, strelice smjera itd.). Prometni se znakovi prikazuju kao piktogrami na višenamjenskom pokazivaču i na zaslonu navigacijskog sustava.

Ova stranica je dodatni dio stranice koja se otvara. Kliknite na polje kako biste dospjeli na tu stranicu.

Nazad na početnu stranicu