Novi ŠKODA Superb

 

Nova era za ŠKODU! Na Volkswagen Group Night u Ženevi, večer prije otvorenja Ženevskog automobilskog salona, na svjetlo reflektora stručne javnosti izašao je novi ŠKODA Superb.

Dvije nedjelje nakon svjetske premijere u Pragu nova ŠKODA perjanica je oduševila emocionalnim nastupom. S novim ŠKODA Superbom češki proizvođač doseže privremeni vrhunac u velikoj ofenzivi modela 120-godišnje istorije kompanije. Start na evropskom tržištu će biti u junu ove godine.

Prelistajte našu galeriju slika i otkrijte detalje novog Superba sa Ženevskog sajma automobila!

 

Doživite novi Superb u 3D-u

Novi Superb: elegantan, dinamičan i moderan

Ova perjanica marke je najbolje vozilo ŠKODA svih vremena i oduševljava emocionalnim dizajnom, najboljom ponudom prostora u segmentu i inovativnom MQB-tehnologijom Volkswagen koncerna.

Svojim novim izrazito jakim dizajnom novi ŠKODA model pokazuje emocionalnu snagu marke. Pritom novi Superb u serijsku proizvodnju donosi uzbudljivi dizajn izložbenog vozila 'ŠKODA VisionC'.

Nova mjerila ŠKODA Superb postavlja po pitanju prostora i udobnosti. Nova generacija modela nudi najviše slobodnog prostora za glavu i noge u stražnjem dijelu vozila kao i najveći prtljažni prostor u segmentu. Istodobno je limuzina s 29 'Simply Clever'-detalja tako 'clever' kao nikad prije.

Glavna svjetla opremljena su halogenom tehnologijom ili bi-xenon svjetlima, uključujući funkciju AFS i LED svjetla za dnevnu vožnju.

Svojim novim dizajnom ŠKODA Superb svjedoči o emocionalnoj snazi marke, donoseći dašak uzbudljivog dizajna koncepta 'ŠKODA VisionC' na proizvodnu traku.

Novi Superb svojim emocionalnim nastupom postavlja nova mjerila u srednjoj klasi vozila.

Upgrade u novom Superbu - prostranost viših klasa u unutrašnjosti: cilj Škodinih inžinjera i dizajnera bio je stvoriti iznimnu prostranost s naglaskom na modernu i visokokvalitetnu eleganciju.

Novi Superb oduševljava jasnom geometrijom, markantnim površinama, skulpturalnim oblicima i elegantnim linijama.

Novi ŠKODA Superb. Moderan i prepun emocija. Početak nove ere.

Modera, dinamičan, inovativan !