Detalji

ŠKODA SUPERB

Dimenzije

Vožnja

Pogon na sve točkove

Optimalna dinamika i sigurnost u vožnji je garantovana uz 4x4 opciju.

 

Tehnologije

Aktivni menadžment cilindara (ACT)

 

Za vrijeme vožnje u područjima broja okretaja između 1.400 i 4.000 o/min i na brzinama do 130 km/h moguće je neovisno o uključenom stepenu prijenosa deaktivirati dva od četiri cilindra, a da se to uopšte ne primijeti. Na taj se način optimizira učinkovitost motora. 

Start-stop sistem

Osnovna ideja start-stop sistema je ta da se motor isključi svaki put kada ne mora raditi. Stoga je ovaj sistem posebno u gradskom saobraćaju od velike koristi, jer značajno smanjuje potrošnju goriva. 

Preporučeni stepen prijenosa

Pravilnim stepenom prijenosa moguće je uštedjeti mnogo goriva i istovremeno povećati komfor vožnje. Manjom brzinom rada motora smanjuje se potrošnja i stvara manje buke. Preporučeni stepen prijenosa pojavljuje u gornjem desnom čošku ekrana putnog računara.

Selektivna katalitička redukcija SCR

SCR znači da su takvi motori opremljeni složenim sistemom za naknadnu obradu ispušnih plinova u više stepeni (dizel filter za čestice i SCR katalizator). SCR katalizator pretvara dušikov oksid (NOx) bez stvaranja neželjenih dodatnih komponenti selektivno u dušik (N2) i vodu (H2O).  

Diese Seite ist ein zusätzlicher Teil der öffnenden Seite. Klicken Sie auf den Button, um zu dieser zu gelangen.

Nazad na početnu stranicu
Ova stranica koristi kolačiće (Cookies) koji nam pomažu da vam pružimo bolje korisničko iskustvo.
Prihvati i nastavi