Zaštita vaše privatnosti tokom korištenja naših web stranica posebno nam je važna. Stoga vas u nastavku detaljno informišemo o prikupljanju ličnih i anonimnih podataka.

Prikupljanje i obrada ličnih podataka

U skladu s Zakonom o telekomunikacijama u trenutno važećoj verziji i Zakonu o zaštiti podataka (, lični će se podaci pohraniti bez ikakvih ograničenja samo ako nam iste dostavite primjerice u sklopu registracije kod upita, nagradne igre ili pretplate na newsletter i ako nam date saglasnost za obradu ovih podataka.

Budući da saglasnost za korištenje vaših podataka u prethodno navedene svrhe može obuhvaćati i prijenos vaših podataka ŠKODA partnerima (prodajni i servisni partneri), pružateljima finansijskih usluga (Porsche Leasing) odnosno institutima za ispitivanje javnog mijenja angažiranima u svrhu ispitivanja tržišta i analize zadovoljstva kupaca koje ste sami odabrali, vaši se podaci mogu proslijediti i njima. Podaci se neće prosljeđivati trećim osobama izvan ovih okvira - poput izdavača imenika i kompanija za izravno oglašavanje.

Prikupljanje i obrada anonimnih podataka

Na ovoj web stranici koristi se softver za analizu korištenja stranice. Analizom ovih podataka mogu se dobiti vrijedna saznanja o potrebama korisnika. Ova saznanja doprinose dodatnom poboljšanju kvalitete ponude. Za svaki pojedini pristup stranici bez ograničenja se pohranjuje sljedeći zapis podataka:

  • anonimizirani oblik IP adrese računara sa kojeg se pristupa stranici
  • datum i vrijeme pristupa stranici
  • naziv stranice odnosno datoteke kojoj se pristupa
  • poveznica na stranicu preko koje je otvorena ova stranica
  • pretraživač uključujući verziju pretraživača koju korisnik koristi
  • operativni sistem koji korisnik koristi.

U tom se kontekstu koriste i takozvani kolačići. Kolačići su tekstualne datoteke koje se pohranjuju na računaru posjetitelja web stranice i time omogućuju anonimno prepoznavanje posjetitelja.

Na ovoj web stranici se koriste kolačići kompanije Piwik.org. (http://de.piwik.org/) i Webtrekk (http://webtrekk.com) kako bi se pristupi web stranicama mogli tačnije protokolisati. Dodatno se koriste kolačići kompanije twyn group IT solutions & marketing services AG (http://www.twyn.com, http://www.yoondo.com) u svrhu optimiziranog upravljanja reklamama. Podaci koji su pritom prikupljeni pohranjuju se isključivo anonimizirano.

Postavke za kolačiće

Implementiranje dodataka za društvene mreže (Social Plugins)

Na našim web stranicama koriste se dodaci Facebooka. U tu svrhu koristimo gumb "Sviđa mi se" (eng. "Like"). Riječ je o ponudi američke tvrtke Facebook Inc. (1601S. California Ave., Palo Alto, CA 94304 SAD). Međutim, posjećivanjem jedne od naših we stranica koja sadrži takav dodatak nećete biti dovedeni u vezu sa ovom kompanijom. To će se dogoditi tek nakon što date svoju izričitu saglasnost koja će se od vas zatražiti nakon što kliknete na odgovarajući gumb.

Ova stranica koristi kolačiće (Cookies) koji nam pomažu da vam pružimo bolje korisničko iskustvo.
Prihvati i nastavi