Modeli
Path 2@2x

ŠKODA KAROQ Novi ŠKODA SUV

k

ŠKODA KAROQ – nova ponuda u kompaktnoj klasi SUV vozila

ŠKODA KAROQ potpuno je novorazvijeni kompaktni SUV. Emocionalni i dinamični dizajn sa brojnim kristalnim elementima sasvim je u znaku novih stilskih elemenata SUV modela marke ŠKODA. ŠKODA KAROQ nudi, tipično za marku, nesvakidašnju prostranost u unutrašnjosti i tovarnom prostoru, nove sisteme potpore za vozača, LED glavna svjetla te - prvi puta u nekom modelu marke ŠKODA - digitalnu instrumentnu tablu sa mogućnošću programiranja.

ŠKODA KAROQ

Otkrivanje: prva vožnja modela ŠKODA KAROQ

Vanjski izgled

Vanjski izgled i produžene linije vozila ukazuju da se radi o popuno novom modelu. Emotivni i dinamički dizajn, dizajn sa kristalnim elementima daje dah luksuza. U novom KAROQ-u možete naći brojne asistente tokom vožnje.

Inspiracija za ime

 

Inspiraciju za naziv modela ŠKODA KAROQ dobili smo - kao i kod modela ŠKODA KODIAQ - od stanovnika otoka Kodiaka. Udaljeni arhipelag ispred južne obale Aljaske smješten na 57. stepenu geografske širine i 153. stepenu geografske dužine očarava svojim divljim, netaknutim krajolikom. Ovdje nastanjeni domoroci plemena Aleuta automobile na svom jeziku nazivaju "KAA'RAQ". Pojam "RUQ" koriste za strijelu, koja u logotipu marke ŠKODA predstavlja centralni element i naglašava dinamiku marke. Iz snažne kombinacije ovih dviju riječi naposljetku je nastao naziv za novi kompaktni SUV marke ŠKODA - ŠKODA KAROQ.

 

Kako je nastalo ime KAROQ?

O porijeklu imena KAROQ