Modeli

Škoda Karoq Novi Škoda SUV

o

Škoda Karoq – nova ponuda u kompaktnoj klasi SUV vozila

Škoda Karoq potpuno je novorazvijeni kompaktni SUV. Emocionalni i dinamični dizajn sa brojnim kristalnim elementima sasvim je u znaku novih stilskih elemenata SUV modela marke Škoda. Škoda Karoq nudi, tipično za marku, nesvakidašnju prostranost u unutrašnjosti i tovarnom prostoru, nove sisteme potpore za vozača, LED glavna svjetla te - prvi puta u nekom modelu marke Škoda - digitalnu instrumentnu tablu sa mogućnošću programiranja.

Škoda Karoq

Otkrivanje: prva vožnja modela Škoda Karoq

Vanjski izgled

Vanjski izgled i produžene linije vozila ukazuju da se radi o popuno novom modelu. Emotivni i dinamički dizajn, dizajn sa kristalnim elementima daje dah luksuza. U novom Karoq-u možete naći brojne asistente tokom vožnje.

Inspiracija za ime

 

Inspiraciju za naziv modela Škoda Karoq dobili smo - kao i kod modela Škoda Kodiaq - od stanovnika otoka Kodiaka. Udaljeni arhipelag ispred južne obale Aljaske smješten na 57. stepenu geografske širine i 153. stepenu geografske dužine očarava svojim divljim, netaknutim krajolikom. Ovdje nastanjeni domoroci plemena Aleuta automobile na svom jeziku nazivaju "KAA'RAQ". Pojam "RUQ" koriste za strijelu, koja u logotipu marke Škoda predstavlja centralni element i naglašava dinamiku marke. Iz snažne kombinacije ovih dviju riječi naposljetku je nastao naziv za novi kompaktni SUV marke Škoda - Škoda Karoq.

 

Kako je nastalo ime Karoq?

O porijeklu imena Karoq