Prvi primjerci novog modela Škoda Fabia stigli u BiH

Četvrta generacija nastavlja uspješnu Škoda priču nudeći sve što vam treba i još više. Dvadeset dvije godine nakon debitovanja, popularna Fabia je model koji je nadmašio svoj segment, emotivniji je i dinamičniji nego ikada prije. Ovo je prva Fabia koja je bazirana na modularnoj MQB-A0 platformi Volkswagen grupacije.

To je najprostraniji automobil u svom segmentu i može se pohvaliti dodatno unaprijeđenim komforom, mnoštvom novih sigurnosnih i asistent sistema. Klasične kvalitete marke Škoda, kao što su odlična vrijednost za uloženi novac, funkcionalnost i niz Simply Clever karakteristika, čine ovaj automobil izvanrednim dodatkom Škoda asortimana.

Thomas Schäfer, izvršni direktor Škoda AUTO, ističe: "Nova Fabia pruža savršen ulazak u Škoda ponudu. Kombinovali smo dobro poznate atribute kao što su izdašna količina prostora, najviši nivo kvaliteta i bezbjednosti, i odlična vrijednost za novac - sa emotivnim dizajnom i najnižim koeficijentom otpora u svojoj klasi."

Martin Jahn, član Uprave za prodaju i marketing Škoda AUTO, izjavio je: "Planiranje najnovije generacije Fabia-e je pravi vrhunac za nas. Vrlo smo pažljivo slušali naše kupce i doradili naš novi mali automobil u svakom aspektu. Sa svojim dinamičnim izgledom i najsavremenijim infotainment sistemima, sve smo privlačniji mlađim kupcima. Stoga Fabia ima sve što je potrebno da nastavi priču o uspjehu modela."

Škoda je prodala više od 4,5 miliona automobila prethodne tri generacije Fabia-e. Najčešći razlozi za kupovinu Fabia-e su dobijena vrijednost za novac, niski operativni troškovi i impresivna količina prostora. Najnovija generacija također ima posebno emotivan dizajn, poboljšanu dinamiku i najbolju aerodinamiku u klasi. Nova Fabia sa 4.108 mm po prvi put prelazi granicu od četiri metra, a prtljažnik - koji je već bio najveći u segmentu - dobio je dodatnih 50 l i sada nudi prostranost kompakt klase sa 380 l zapremine.

Fabia se može pohvaliti dobro izbalansiranim proporcijama, oštro ucrtanim farovima i zadnjim svjetlima sa najnovijom LED tehnologijom. Instrument tabla sa samostojećim centralnim displejom i opcionalnom digitalnom instrument tablom privlače pažnju, a infotainment sistem i povezivost su u skladu sa najmodernijim u segmentu. Pet benzinskih motora iz trenutne EVO generacije Volkswagen grupe isporučuju izlaznu snagu u rasponu od 48 kW (65 KS) do 110 kW (150 KS).

Cijena novog Fabia modela u Bosni i Hercegovini starta od 26.200 KM sa PDV-om i prvi primjerci su već u salonima ovlaštenih Škoda partnera širom BiH.