Škoda BiH predstavila novi Kamiq

Dugoočekivani model je stigao u BiH. Na prezentaciji za novinare u Tarčinu predstavljen je prvi Škoda crossover.

Kamiq je obogatio SUV ponudu marke Škoda i sada se nalazi u "društvu" modela Karoq i Kodiaq.

Nudi se u tri nivoa opreme: Active, Ambition i Style. U serijskoj opremi, već od Active-a se nalazi FRONT ASSIST i LANE ASSIST, pomoć pri kretanju u brdu, prednja i stražnja LED svjetla, klima uređaj itd.

Istaknute stavke dodatne opreme su: Digitalna instrument tabla, električno otvaranje prtljažnika, FULL LED svjetla naprijed i nazad itd.

U Kamiq-u se nalazi pregršt SIMPLY CLEVER rješenja. Najistaknutije su: Držač parking karte, strugač za led u poklopcu za gorivo, mnoštvo pretinaca , poseban lijevak za sipanje tečnosti za vjetrobransko staklo i drugi.

Kamiq je najduže vozilo u svojoj klasi i ima najduže međuosovinsko rastojanje u klasi što garantuje odlične vozne karakteristike i bogat prostor u unutrašnjosti.

Važno je istaknuti da je novi model uvijek povezan na internet uz pomoć integrisane SIM kartice u medija uređaju. Svi medija uređaji koji su u ponudi imaju ekran osjetljiv na dodir čije se veličine kreću od 6,5" do 9,2".

U ponudi su tri benzinska motora 1.0 TSI (70 kW - 5 MAN i 85 kW - 6 MAN,7 DSG) i 1.5 TSI (110 kW - 6 MAN, 7 DSG) i jedan dizel motor sa 85 kW (6 MAN, 7 DSG).

Startna cijena modela je 29.800 KM (sa PDV). Za nadati se da će biti istinski "bestseller" u svojoj klasi.