Modeli

 

Usluge Garancije mobilnosti

 

├ś Popravak na licu mjesta

Osposobljene i obu─Źene ekipe ugovornog partnera Importera o pru┼żanju usluga Garancije Mobilnosti ─çe u najkra─çem roku iza─çi na lice mjesta i poku┼íati da otklone kvar, kako bi samostalno mogli sa svojim ┼ákoda vozilom do─çi do najbli┼żeg ┼ákoda ovla┼ítenog servisnog partnera ili nastaviti svoje putovanje. Ovde se prvenstveno misli na manje, minorne popravke koje vode ka rje┼íavanju problema definisane nepokretnosti vozila.

├ś Vu─Źa vozila do najbli┼żeg ┼ákoda ovla┼ítenog servisnog partnera

Ukoliko se Va┼íe vozilo ne mo┼że popraviti ili osposobiti za nastavak putovanja na licu mjesta, osigurava se prevoz vozila i svih putnika do najbli┼żeg ┼ákoda ovla┼ítenog servisnog partnera s ciljem da se u najkra─çem mogu─çem roku rije┼íi problem nepokretnosti vozila. U tom slu─Źaju ┼ákoda ovla┼íteni servisni partner du┼żan je da Va┼íe vozilo uzme sa najve─çim prioritetom za popravku.

 ├ś Nastavak putovanja ┼ákoda kupca do odredi┼íta

Ukoliko se Va┼íe vozilo iz bilo kojih razloga ne mo┼że popraviti ili osposobiti za nastavak putovanja kod ┼ákoda ovla┼ítenog servisnog partnera istog dana, putnicima iz predmetnog vozila mo┼że biti ponu─Ĺen prevoz do njihovog kona─Źnog odredi┼íta ili nastavak putovanja nekim od drugih prevoznih sredstava.

Ako ┼ákoda kupac u tu svrhu koristi taksi usluge prevoza, pokrivaju se tro┼íkovi do maksimalnog iznosa od 50KM. U slu─Źaju kori┼ítenja alternativnog prevoza autobusom ili vozom pokrivaju se tro┼íkovi do maksimalnog iznosa od 150KM po osobi.

Ako ┼ákoda kupac u tu svrhu koristi usluge avionskog, pomorskog ili me─Ĺunarodnog ┼żeljezni─Źkog saobra─çaja pokrivaju se tro┼íkovi karte za 1. klasu ┼żeljezni─Źkog ili karte za ekonomsku klasu za pomorski saobra─çaj. Ukoliko putovanje ┼żeljezni─Źkim ili pomorskim saobra─çajem traje du┼że od 8 sati, mogu se koristiti usluge avionskog saobra─çaja koji pokrivaju tro┼íkove karte za ekonomsku klasu. Za usluge avionskog, pomorskog ili me─Ĺunarodnog ┼żeljezni─Źkog saobra─çaja pokrivaju se tro┼íkovi do maksimalnog iznosa od 850KM po osobi.

Tako─Ĺe, ┼ákoda ovla┼íteni servisni partner, u svrhu nastavka putovanja do odredi┼íta mo┼że ┼ákoda kupcu ponuditi na kori┼ítenje zamjensko vozilo, bez ograni─Źenja na broj pre─Ĺenih kilometara i za period od maksimalno 3 radna dana. Kategoriju i vrstu zamjenskog vozila odre─Ĺuje  ┼ákoda ovla┼íteni servisni partner, ovisno o raspolo┼żivosti vozila.

├ś Smje┼ítaj ┼ákoda kupca, odnosno putnika u hotelu

Ukoliko se vozilo iz bilo kojih razloga ne mo┼że popraviti ili osposobiti za nastavak putovanja kod ┼ákoda ovla┼ítenog servisnog partnera istog dana i ukoliko ste udaljeni od Va┼íeg kona─Źnog odredi┼íta vi┼íe od 80 kilometara, putnicima iz vozila mo┼że biti ponu─Ĺen besplatan smje┼ítaj (1 no─ç) u obli┼żnjem hotelu sa minimum tri zvjezdice po preporuci ┼ákoda servisnog partnera (doru─Źak uklju─Źen).