Škoda Connect

Škoda CONNECT USLUGE

Predstavljamo Vam Škoda Connect, online usluge koje će Vam pomoći da uživate u svakom trenutku! Kupovinom svih ili samo nekih usluga pretvarate Vaš automobil u mjesto za zabavu ali i dobijate pouzdanog suvozača.

Care Connect: Daljinski pristup vozilu - 79 KM* sa uključenim PDV-om Infotainment Online - 99 KM* sa uključenim PDV-om

*Cijene se odnose za period od jedne godine

INFOTAINMENT ONLINE

Infotainment online usluge pomoći će vam da svaki put sigurno i ugodno dođete do odredišta. Dostupne su za Amundsen i Columbus Škoda infotainment uređaje. Valjanost usluge obnavlja se periodično.

ONLINE KALKULACIJA RUTE

Svaki put idite najboljom rutom. Kada unesete destinaciju u navigacioni uređaj, moćni Škoda serveri odmah kalkulišu rutu uzimajući u obzir stanje na putevima i atmosferske prilike

ONLINE GLASOVNA KONTROLA

Sa online glasovnom kontrolom možete uz pomoć asistentice Laure kontrolisati čitav niz funckija vozila.

INFOTAINMENT APLIKACIJE

Infotainment Apps dozvoljavaju da preuzmete dodatne aplikacije kao što su vremenska prognoza, Novosti i druge aplikacije preko online trgovine u ifotainment sistemu. U Infotainment Apps će redovno stizati nove aplikacije.

ONLINE INFORMACIJE O SAOBRAĆAJU

Uz pomoć tačnih informacija uvijek stižete na vrijeme. Izbjegnite gužve i prepreke na putu jer Vaš navigacioni uređaj uzima sve u obzir i predlaže najbolju rutu za Vas.

BENZINSKE STANICE

Koristite aplikaciju Petrol Stations da nađete najjeftinije gorivo u Vašoj okolini.

PARKING MJESTA

Ne trošite vrijeme tražeći parking mjesto. jednim klikom saznajte sve što Vam treba - gdje je najbliži parking, radno vrijeme parkinga, cijena parkiranja i raspoloživost parking prostora.

Vremenska prognoza

Sa aplikacijom Wheather znati ćete kakvo Vas vrijeme očekuje na krajnjoj destinaciji ali i na bilo kojem mjestu kojeg odaberete.

Vijesti

Dodajte Vaš omiljeni portal sa vijestima i budite u toku gdje god se nalazili.

GRACENOTE

Da li znate kako se zove pjesma koju puštaju na radio uređaju? Sa aplikacijom Gracenote Vaš infotainment će uvijek znati odgovor. Prepoznaje pjesmu i informaciju prikazuje na ekranu Vašeg uređaja. Funkcija je moguća samo za Columbus infotainment siste.

ONLINE GLASOVNA POI PRETRAGA

Pronađite tačke od Vašeg interesa u toku vožnje. Lista prijedloga sa kontakt podacima se pojavljuje na ekranu Vašeg uređaja. Funkcija je dostupna samo za Columbus infotainment sistem.

ONLINE POI PRETRAGA (TEKST)

Pronađite sve što Vas zanima - jednostavno unoseći tekst u infotainment uređaj.

MOJA ODREDIŠTA

Uz pomoć ove funkcije Vaše tačke od interesa sa Connect portala možete prenijeti u uređaj Vašeg vozila.

ONLINE UNOS DESTINACIJE

Unesite Vaše omiljene destinacije u uređaj u Vašem vozilu jednostavno preko Connect portala ili aplikacije mobilnog telefona.

ONLINE UNOS RUTE

Želite da unesete rutu sa više stajanja u Vaš uređaj? Sve možete uraditi prije puta na Škoda Connect portalu. Ruta može sadržati do 10 stajanja preko aplikacije Online Destination Import.

ONLINE AŽURIRANJE MAPA

Da bi stigli na željenu destinaciju ne treba Vam samo informacija o saobrćajnim uslovima već i aktuelna mapa Vašeg regiona. Mape su dostupne u svakom trenutku.

VIDEOZAPISI I DOSTUPNOST

CARE CONNECT: PROAKTiVNI SERVIS

Proaktivni servis spreman je pomoći vam u otklanjanju kvarova ili bilo kojih drugih problema povezanih sa stanjem vašeg vozila. Vozilo automatski kontaktira sa servisnim centrom ili poziva pomoć u slučaju manje nesreće. Proaktivni servis kompatibilan je s većinom infotainment sustava i može biti dio serijske ili dodatne opreme.

ZAKAZiVANJE SERVISA

Sa uslugom Service Scheduling ne morate brinuti kada ćete morati na naredni servis. Vaš Škoda servisni partner i Vaš automobil će brinuti o tome. Vozilo registruje potrebu za servisom, šalje informaciju serveru a zatim se detalji šalju preferiranom servisnom partneru. Na osnovu toga servisni partner Vas kontaktira i predlaže termin servisa.

POZiV ZA POMOĆ NA PUTU

U slučaju da Vaš automobil stane na putu dovoljno je da pritisnete dugme iznad sebe i bićete povezani sa službom pomoći na putu.

INFO POZiV

Gdje god se nalazite, možete postaviti pitanje našem Call centru.

STATUS STANJA VOZILA

Provjerite status Vašeg vozila u formi izvještaja koji ćete dobiti preko Škoda Connect aplikacije.

AUTOMATSKO OBAVJEŠTENJE O NEZGODI

Ukoliko ste doživjeli manju nezgodu, nema razloga za brigu. Vaš automobil će Vam preko displeja ponuditi poziv ka službi za pomoć na putu. Biće Vam ponuđena pomoć na licu mjesta a ukoliko vozilo nije u voznom stanju šlep službaće Vas odvesti do prvog servisa.

ONLINE AŽURIRANJE

U odabranim modelima funkcija Online Remote Update obezbjeđuje da infotainment komunikaciona jedinica bude uvijek ažurna i na taj način funkcionalna.

VIDEOZAPISI I DOSTUPNOST

CARE CONNECT: REMOTE ACCESS

Remote Access je potpuno novi način nadzora vlastitog automobila putem međusobnog povezivanja vozila i smartphonea. Na taj način možete koristiti svoj telefon kako biste nadzirali automobil i primali obavijesti o statusu. Neke su usluge namijenjene samo za električna vozila.

LOCK & UNLOCK

Da li sam zaključap automobil? Uz pomoć Škoda Connect Portala ili aplikacije ovo možete jednostavno provjeriti ali i daljinskim putem zaključati vozilo. Možete i otključati automobil na isti način.

ONLINE GRIJANJE

Kontrolišite grijanje daljinskim putem pomoću Škoda Connect Aplikacije na telefonu. Možete uključiti grijanje prije nego što uđete u vozilo ili podesiti da se samo automatski uključi. Isto važi i za ventilaciju.

UPRAVLJANJE VENTILACIJOM

Možete upravljati sa ventilacijom putem mobilne aplikacije prije vožnje. Vrlo je praktična u vrućim ljetnim danima jer omogućava snižavanje temperature unutrašnjosti prije nego što sjednete u vozilo koje je bilo parkirano na suncu. Ova stavka je dostupna samo za model Octavia A8.

ONLINE ALARM

Bez obzira gdje ste, momentalno ćete biti upozoreni pomoću e-mail poruke, telefona ili pametnog sata da Vam je alarm aktiviran.

OBAVJEŠTENJA O REONU KRETANJA

Da sprečite zloupotrebu vozila, možete podesiti funkciju Area notification koja će Vas na e-mail, telefon ili sat obavijestiti da je aše vozilo izašlo iz oblast kju ste sami odredili na Škoda Connect Prtalu.

OBAVJEŠTENJE O BRZINI

Imajte uvid u način upotrebe Vašeg automobila tako što ćete postaviti alarm koji će Vas obavijestiti da korisnik vozi brže od postavljenog limita. Funkciju možete koristiti preko Škoda Connect portala ili aplikacije.

PODACI O VOŽNJI

Da li želite da pratite potrošnju goriva ili napravite zbirni izvještaj o Vašim prošlim putovanjima? Sveto možete uraditi pomoću funkcije Driving Data.

STATUS VOZILA

Želite li da provjerite stanje goriva? To možete uraditi od kuće pomoću ove funkcije. Osim toga, možete provjeriti stanje AdBlue tečnosti, da li je vozilo zaključano, dali su svjetla ugašena ili prozori zatvoreni.

PARKING POZICIJA

Nemojte paničariti ukoliko ne možete pronaći vozilo na velikom parkingu ili nepoznatom gradu. Funkcija Parking Position pomaže da, pomoću GPS signala i posljednje pozicije Vašeg vozila, pronađete jednim klikom.

SIRENA I SVJETLO

Znate gdje ste parkirali ali ne vidite automobil u moru drugih? Pomoću telefona i funkcije Honk & Flash aktivirajte sirenu i svjetla. Problem je rješen u tren oka! Funkcija je aktivna na udaljenosti do 500 metara.

VIDEOZAPISI I DOSTUPNOST

POZiV U NUŽDI / ECALL

(NAVEDENA FUKNCIJA U BOSNI I HERCEGOVINI NIJE DOSTUPNA)

Vrlo važna sigurnosna opcija je poziv u nuždi ili eCall koji je besplatan tokom cijelog vijeka trajanja vozila.

POZiV U NUŽDI / ECALL

U slučaju nesreće automatski se uspostavlja veza sa centrom za hitne slučajeve čim senzor (zračni jastuk ili zatezač pojasa) prijavi nesreću. Možete i ručno pritisnuti tipku za poziv hitnim službama. Prosljeđuju se podaci poput podataka o lokaciji, smjeru, broju putnika i ozbiljnosti nesreće. Poziv se uspostavlja do dolaska hitnih službi. Također, možete prijaviti nesreće koje ste vidjeli na putu.

PORTAL Škoda CONNECT

Portal Škoda Connect omogućuje vam jednostavno upravljanje uslugama Škoda Connect

PORTAL Škoda CONNECT

Portal Škoda Connect omogućuje vam jednostavno upravljanje uslugama Škoda Connect

DOSTUPNOST USLUGE Škoda CONNECT

Jednostavno provjerite dostupnost usluge Škoda Connect u vašoj zemlji.

PORTAL Škoda CONNECT

Portal Škoda Connect omogućuje vam jednostavno upravljanje uslugama Škoda Connect

PORTAL Škoda CONNECT

Portal Škoda Connect omogućuje vam jednostavno upravljanje uslugama Škoda Connect

DOSTUPNOST USLUGE Škoda CONNECT

Jednostavno provjerite dostupnost usluge Škoda Connect u vašoj zemlji.

Preuzmite Škoda Connect aplikaciju

Google Play

Klikom na link preuzmite Škoda Connect aplikaciju.

App Store

Klikom na link preuzmite Škoda Connect aplikaciju.

Google Play

Klikom na link preuzmite Škoda Connect aplikaciju.

App Store

Klikom na link preuzmite Škoda Connect aplikaciju.