Modeli

Škoda Enyaq Coupé iV: eMobility

Opcije punjenja

Model Enyaq Coupé iV opremljen je utičnicom kombinovog sistema punjenja. Bateriju je moguće puniti preko izvora izmjenične struje (AC) do izlazne snage punjenja od 11 kW (u slučaju punjenja preko Škoda iV Charger wallboxa) ili preko izvora istosmjerne struje (DC) do izlazne snage punjenja od 135 kW (na javnim stanicama za brzo punjenje). Infrastruktura za punjenje električnih vozila raste iz dana u dan. Škoda je također uključena u izgradnju mreže stanica za punjenje IONITY širom Europe. Svoj Enyaq Coupé iV možete puniti i u mreži Škoda autokuća.

Alternativa standardnom punjenju preko izvora energije je regenerativno kočenje. To je postupak u kojem se kinetička energija vozila pretvara u električnu energiju, a koja se zatim pohranjuje u visokonaponsku bateriju.

Škoda Enyaq Coupé iV: eMobility

Odaberite veličinu baterije koja vam najbolje odgovara

Ćelije baterije ugrađene su u pod čime se spušta težište vozila, što je važno za vožnju u krivinama i očuvanje maksimalne količine prostora za putnike. Dostupan je kapacitet baterije od 82 kWh. On je i osnova za naziv verzije vozila i određuje njegovu snagu i domet. Radi smanjivanja zahtjeva koji se postavljaju za baterije, pripremili smo toplinsku pumpu za model Enyaq Coupé iV koja osigurava grijanje i hlađenje.

Škoda Enyaq Coupé iV: eMobility

SUV sa stražnjim pogonom ili pogonom na sve točkove

Pogon na stražnje točkove vraća se u modele marke Škoda sa svim svojim prednostima. Kad ste za volanom, prvo što ćete primijetiti jeste poboljšana vuča pri kretanju. Ostale su prednosti manji radijus promjera zaokreta i vožnja s većim osjećajem mirnoće.

Elektromotor postavljen na stražnjoj osovini može se upotpuniti drugim elektromotorom na prednjoj osovini. To Enyaq Coupé iV pretvara u model s pogonom na sve točkove.

Škoda Enyaq Coupé iV: eMobility

Mnoštvo opcija uštede

Budući da Enyaq Coupé iV tokom vožnje ne generira nikakve emisije, mnoge zemlje, lokalne vlasti i organizacije rado će podržati ili doprinijeti kupovini takvog vozila. To je također vozilo kojem je dopušteno ulaziti na mjesta koja su zabranjena za vozila s motorom na unutrašnje sagorjevanje. Također, neke zemlje nude popuste na porez za električna vozila ili ga se čak u potpunosti odriču. Postoje neki gradovi u kojima možete naići na olakšice za parkiranje u stambenim zonama.

Ova stranica je dodatni dio stranice koja se otvara. Kliknite na polje kako biste dospjeli na tu stranicu.

Nazad na početnu stranicu