Modeli

Škoda Enyaq Coupé iV: Tehnologija

Modusi vožnje i prilagodljivi vozni pogon

Kao što je to uobičajeno kod ostalih modela marke Škoda, Enyaq Coupé iV dostupan je s funkcijom odabira modusa vožnje. Postoji 5 ili 6 modusa vožnje, ovisno o verziji. Verzija sa stražnjim pogonom nudi sljedeću ponudu modusa vožnje: Eco, Comfort, Normal, Sport i Individual. Verzija s pogonom na sve točkove u ponudi ima i modus Traction. Vozač može upotrebljavati odabir modusa vožnje za kontrolu ne samo reakcije vozila na pritisak papučice gasa, nego i dostupni obrtni moment, najveću brzinu, učinak servoupravljanja te intenzitet klima-uređaja.

U kombinaciji s opcijskom adaptivnom regulacijom voznog pogona (DCC), odabrani modus vožnje uticat će i na postavke voznog pogona. DCC stalno procjenjuje trenutačnu situaciju tokom vožnje i reaguje prilagodbom amortizera za svaki točak posebno.

Škoda Enyaq Coupé iV: Tehnologija

Toplinska pumpa

Škoda nudi opciju toplinske pumpe za sve verzije modela Enyaq Coupé iV. Karakteristika je to koja smanjuje opterećenje na kapacitet baterije, povećavajući domet zimi. Toplinska pumpa ima i funkciju grijanja i hlađenja, a moguće ih je kombinovati. Sistem se za zagrijavanje unutrašnjosti koristi otpadnom toplinom iz trakcijske baterije i određenim visokonaponskim komponentama.

Škoda Enyaq Coupé iV: Tehnologija

Sigurnost kao prioritet

Model Enyaq Coupé iV opremljen je velikim brojem aktivnih i pasivnih sigurnosnih karakteristika kako bi putnici u vozilu i ostali učesnici u saobraćaju bili sigurni. Aktivna sigurnost obuhvata elemente i sisteme kojima je cilj spriječiti krizne situacije ili nesreće. Pasivna sigurnost obuhvata elemente i karakteristike dizajna vozila namijenjene smanjenju učinka nesreće za putnike i sve ostale učesnike nesreće.

Ova stranica je dodatni dio stranice koja se otvara. Kliknite na polje kako biste dospjeli na tu stranicu.

Nazad na početnu stranicu