Modeli

Škoda Enyaq Coupé iV: Povezivost

Vodeći Infotainment u industriji

Potpuno novi model Škoda Enyaq Coupé iV opremljen je infotainment sistemom sa 13'' zaslonom upotpunjenim dodirnim klizačem. Klizačem se možete koristiti za promjenu glasnoće muzike, povećavanje i smanjivanje navigacijske karte ili promjenu temperature klima-uređaja. Nekim je funkcijama moguće upravljati i pokretima. SmartLink omogućuje korištenje aplikacijama za smartphone te upravljanje tim aplikacijama pomoću zaslona infotainment sistema. Bluetooth i Wi-Fi hotspot povezuju vozilo s telefonom. Infotainment sistem također serijski dolazi uz DAB, 2 × USB-C i 8 zvučnika.

Škoda Enyaq Coupé iV: Povezivost

Škoda Connect

Online Škoda Connect kombinuje skup online usluga uključujući update softvera i usluge specifične za električna vozila. Škoda Connect usluge podijeljene su u dva osnovna paketa: Infotainment Online i Care Connect.

Infotainment Online usluge pomažu vozaču korisnim funkcijama kao što su Online prometne obavijesti i Parkirališta.

Care Connect usluge podijeljene su na Proaktivne usluge, koje pomažu vozačima u održavanju vozila uz karakteristike kao što su Planiranje termina servisa i Automatska obavijest o sudaru, i Daljinski pristup, koji obuhvata pregršt korisnih informacija o vozilu i drugih praktičnih karakteristika koje je moguće upotrebljavati i preko mobilne aplikacije. Daljinski pristup na primjer obuhvata, Stanje vozila i Položaj parkiranja. Treća komponenta usluga Care Connect su iV usluge na daljinu, koje su predmet sljedećeg slajda.

Škoda Enyaq Coupé iV: Povezivost

iV usluge na daljinu

Model Enyaq Coupé iV uključuje i Škoda Connect usluge specifične za Škoda električna ili plug-in hibridna vozila.

Uz Punjenje na daljinu, možete provjeriti stanje napunjenosti svog vozila ili započeti punjenje iz udobnosti vlastitog naslonjača. Climate Control pomaže vam zagrijati ili ohladiti unutrašnjost vozila prije nego u njega uđete. Uz Planer polazaka, vozilo se "budi" u pravom trenutku za pokretanje procesa klimatizacije prije planiranog polaska kako bi temperatura u unutrašnjosti dosegnula temperaturu koju vozač preferira u tom trenutku.

Škoda Enyaq Coupé iV: Povezivost

Upravljanje govornim naredbama normalnim govorom

Uz govornu asistenticu Lauru vaše će vozilo slušati svaku vašu riječ kako bi vam ugodilo. Kratke naredbe stvar su prošlosti. Vozilom sada možete upravljati uz Lauru, asistenticu koja razumije normalan govor. Laura će vam pomoći upravljati navigacijom, medijima, infotainment sistemom, klima-uređajem i tekstualnim porukama, a time će vam omogućiti da se u potpunosti skoncentrišete na vožnju.

Povezivanje modela Škoda Enyaq iV

DO 4 USB-C PRIKLJUČAKA

Potpuno novi Enyaq iV serijski je opremljen s dva moderna USB-C priključka s pozadinskim osvjetljenjem za prenos podataka i punjenje. Dva dodatna USB-C priključka, zajedno s utičnicom od 230 V, po želji se mogu dodati stražnjim putnicima za punjenje njihovih uređaja.

Ova stranica je dodatni dio stranice koja se otvara. Kliknite na polje kako biste dospjeli na tu stranicu.

Nazad na početnu stranicu