Modeli

Škoda Enyaq iV – električno SUV vozilo vrhunske klase

SUV S POGONOM NA STRAŽNJE ILI SVE TOČKOVE

Pogon na stražnje točkove vraća se u modele marke Škoda sa svim svojim prednostima. Kad ste za upravljačem, prvo što ćete primijetiti jeste poboljšana vuča pri kretanju. Ostale su prednosti manji radijus (za do 2,3 m u usporedbi s modelom Kodiaq) i mirnoća vožnje.

Elektromotor postavljen na stražnjoj osovini može se upotpuniti drugim elektromotorom na prednjoj osovini. To Enyaq iV pretvara u model s pogonom na sve točkove.

Škoda Enyaq iV – električno SUV vozilo vrhunske klase

MODUSI VOŽNJE I PRILAGODLJIVI VOZNI POGON

Kao što je to uobičajeno kod ostalih modela marke Škoda, Enyaq iV također će biti dostupan s funkcijom odabira profila vožnje. Dostupno je šest modusa vožnje (Eco+, Eco, Comfort, Normal, Sport i Individual) kojima se vozač može koristiti za upravljanje ne samo reakcijom vozila na papučicu gasa, već i raspoloživim obtnim momentom, maksimalnom brzinom i snagom klima-uređaja. U kombinaciji s opcijski adaptivnom regulacijom voznog pogona (Dynamic Chassis Control (DCC)) odabrani modus također će uticati na postavke voznog pogona.

Škoda Enyaq iV – električno SUV vozilo vrhunske klase

ODABERITE VELIČINU BATERIJE KOJA VAM NAJBOLJE ODGOVARA

Ćelije baterije ugrađene su u podnicu. Time se spušta težište vozila, što je važno za vožnju u zavojima i očuvanje maksimalne količine prostora za putnike. Dostupna su tri kapaciteta baterije: 55, 62 i 82 kWh. Oni su i osnova za nazive različitih verzija vozila (50, 60 i 80) i određuju njegovu snagu i doseg. Radi smanjivanja zahtjeva koji se postavljaju za baterije, pripremili smo toplinsku pumpu za model Enyaq iV koja osigurava toplinu i hlađenje.

Škoda Enyaq iV – električno SUV vozilo vrhunske klase

OPCIJE PUNJENJA

Enyaq iV je opremljen utičnicom kombiniranog sistema punjenja. Bateriju je moguće puniti preko izvora izmjenične struje (AC) do izlazne snage punjenja od 11 kW ili preko izvora istosmjerne struje (DC) do izlazne snage punjenja od 125 kW.

Alternativa standardnom punjenju iz izvora energije je regenerativno kočenje. To je postupak u kojem se kinetička energija vozila pretvara u električnu energiju, a koja se zatim pohranjuje u visokonaponsku bateriju.

Ova stranica je dodatni dio stranice koja se otvara. Kliknite na polje kako biste dospjeli na tu stranicu.

Nazad na početnu stranicu