Modeli

Asistenti podrške Travel Assist modela Škoda Enyaq iV

TRAVEL ASISTENT

Travel Assist integrira nekoliko sistemai funkcija koji su predstavljeni odvojeno na stranicama u nastavku. Kad su međusobno povezani, vozilo može znatno olakšati vožnju i povećati komfor putovanja. Nakon aktivacije  Travel Assist može automatski zaustaviti i pokrenuti vozilo, zadržavati vozilo na voznoj traci, slijediti druga vozila u slučaju prometnog zastoja ili prikazivati okolni promet na zaslonu ispred vas.

Asistenti podrške Travel Assist modela Škoda Enyaq iV

PREDIKTIVNA REGULACIJA RAZMAKA (PREDICTIVE CRUISE CONTROL)

Osim praćenja prometa ispred vas, prediktivna regulacija razmaka (Predictive Cruise Control) također obrađuje prepoznate prometne znakove i ograničenja brzine pohranjena u navigacijskom sistemu. Time se omogućuje pravovremena prilagodba brzine, na primjer kada se približavate krivini, kružnom toku ili raskrsniciili zbog ograničenja brzine.

Asistenti podrške Travel Assist modela Škoda Enyaq iV

SISTEM PREPOZNAVANJA SAOBRAĆAJNIH ZNAKOVA (TRAFFIC SIGN RECOGNITION)

Modul za obradu slika pretražuje skenirane slike kako bi pronašao saobraćajne znakove i uspoređuje rezultate s navigacijskim podacima. Sistem obrađuje znakove ograničenja brzine, znakove zabrane preticanja, znakove zabrane ulaza u jednosmjerne ulice i sve dodatne upute, kao i pripadajuće znakove ograničenja visine, a zatim ih prikazuje vozaču.

Asistenti podrške Travel Assist modela Škoda Enyaq iV

ADAPTIVNI SISTEM ZA ZADRŽAVANJE VOZILA NA VOZNOJ TRACI (LANE ASSIST)

Podrška zadržavanja vozila na voznoj traci (Lane Assist) može vam reći kada nenamjerno napuštate voznu traku. Sistem radi zajedno s kamerom za prepoznavanje oznaka traka na cesti, uključujući žute crte tokom radova na cesti, prometne čunjeve i ostale linije uz cestu ili trak. Poboljšana "adaptivna" varijanta (dostupna samo u sklopu sistema potpore Travel Assist) znači da sistem intervenira u pokušaju zadržavanja vozila u odabranoj voznoj traci i vozilo ne krivuda.

Asistenti podrške Travel Assist modela Škoda Enyaq iV

PODRŠKA KOD SAOBRAĆAJNOG ZASTOJA (TRAFFIC JAM ASSIST)

Podrška kod saobraćajnog zastoja (Traffic Jam Assist) pojednostavljuje vožnju u zastojima. Koristi se automatskom regulacijom razmaka ACC i adaptivnom potporom zadržavanja vozila na voznoj traci (Lane Assist) za pokretanje, kočenje i skretanje vozila, čime imitira kretanje okolnih vozila u saobraćajnim zastojima.

Asistenti podrške Travel Assist modela Škoda Enyaq iV

EMERGENCY ASSIST

Emergency Assist smanjuje rizik od nesreće ako se vozač ne osjeća dobro. Ako adaptivna potpora zadržavanja vozila na voznoj traci (Lane Assist) utvrdi da se vozačeve ruke ne nalaze na kolu upravljača ni nakon upozoravajuće obavijesti, aktivira se sistem Emergency Assist koji vozilo koči do zaustavljanja te ga zadržava na voznoj traci i aktivira uređaj za svjetlosno upozorenje.

Ova stranica je dodatni dio stranice koja se otvara. Kliknite na polje kako biste dospjeli na tu stranicu.

Nazad na početnu stranicu