Modeli

Škoda Kamiq asistenti vožnje

Asistent vožnje

Asistent vožnje kombinuje nekoliko sistema i funkcija. Zajedno olakšavaju vožnju i povećavaju udobnost vožnje. Čim se Travel Assist aktivira, pomaže vam da ostanete u svojoj traci ili da pratite druga vozila.

Škoda Kamiq asistenti vožnje

Asistent za predviđanje udaljenosti

Asistent za predviđanje udaljenosti proširuje raspon funkcija prilagodljivog asistenta za udaljenost. Pazi na promet i prepoznaje saobraćajne znakove i ograničenja brzine. Ovo omogućava vozilu da blagovremeno prilagodi svoju brzinu - na primjer u krivini, na raskrsnici ili kada se mijenjaju ograničenja brzine.

Škoda Kamiq asistenti vožnje

Prepoznavanje saobraćajnih znakova

Sistem prepoznaje ograničenja brzine, znakove zabrane preticanja ili zabrane ulaska na jednosmjernim ulicama. Osim toga, detektuje kada se ograničenja ukidaju.

Škoda Kamiq asistenti vožnje

Adaptivno upozorenje o napuštanju trake

Pomoćnik za zadržavanje trake koristi multifunkcionalnu kameru da detektuje oznake na traku, saobraćajne čunjeve i druge granice na putu i obavještava kada nenamjerno napustite svoju traku. Proširena adaptivna varijanta suprotstavlja se nenamjernim promjenama trake i na taj način sprječava vozilo da vozi u serpentinastim linijama.

Ova stranica je dodatni dio stranice koja se otvara. Kliknite na polje kako biste dospjeli na tu stranicu.

Nazad na početnu stranicu