Modeli

Škoda Kamiq asistenti sigurnosti

Prednji radar asistent sa detekcijom pješaka

Prednji radarski asistent upozorava na predstojeći sudar. U slučaju neizbježnog sudara, automatski koči kako bi se umanjile posljedice teških nesreća. Ako se detektuje prolaznik, vozilo automatski koči i može se čak zaustaviti.

Škoda Kamiq asistenti sigurnosti

Asistent za promjenu trake

Zahvaljujući dva radarska senzora na stražnjem dijelu vozila, bočni asistent detektuje vozila koja se približavaju s leđa ili u mrtvom uglu. Vozač se tada informiše putem LED svjetla u vanjskom retrovizoru. Bočni asistent detektuje vozila sa udaljenosti od 70 m i na taj način efikasno upozorava na opasne situacije na autoputu.

Škoda Kamiq asistenti sigurnosti

Proaktivna zaštita putnika

Ovaj sistem koordinira funkcije višestrukih sigurnosnih sistema za smanjenje nesreća i opasnih situacija. U zavisnosti od situacije u vožnji, sigurnosni pojasevi na prednjim sedištima su predzategnuti. Ili su bočna stakla zatvorena kako bi se spriječilo da predmeti izvana uđu u vozilo.

Škoda Kamiq asistenti sigurnosti

Multikoliziona kočnica

Ako je Kamiq uključen u nesreću i aktiviraju se vazdušni jastuci, vozilo se i dalje može kretati. U tom slučaju se ova kočnica aktivira  i osigurava zaustavljanje vozila te na taj način sprječava daljnja oštećenja.

Ova stranica je dodatni dio stranice koja se otvara. Kliknite na polje kako biste dospjeli na tu stranicu.

Nazad na početnu stranicu