Modeli

Škoda Octavia Sigurnosni asistenti

SISTEM FRONT ASSIST SA SISTEMOM ZAŠTITE PJEŠAKA

Front Assist je sistem koji upozorava voza─Źa na eventualni sudar. Ako se sudar ne mo┼że sprije─Źiti, ovaj sigurnosni asistent izvr┼íit ─çe ko─Źenje kako bi posljedice sveo na minimum. Uz navedeno ─çe izvr┼íiti ko─Źenje u nu┼żdi ako vidi da ─çe pje┼íak ili biciklist presje─çi put vozila na opasan na─Źin.

Škoda Octavia Sigurnosni asistenti

ASISTENT ZA SKRETANJE

Asistent za skretanje nadzire vozila koja dolaze iz suprotnog smjera kada skre─çete ulijevo, primjerice na raskrsnici. Ako prijeti neposredna opasnost, asistent ─çe u potpunosti zaustaviti vozilo te ─çe se oglasiti signal upozorenja.

Škoda Octavia Sigurnosni asistenti

SIDE ASSIST SISTEM

Zahvaljuju─çi dva radara kod stra┼żnjeg dijela vozila asistent Side Assist prepoznat ─çe vozila koja se pribli┼żavaju straga ili se nalaze u mrtvom uglu. Sistem ─çe vas na to upozoriti LED signalom na unutra┼ínjoj strani ku─çi┼íta vanjskog retrovizora. Asistent Side Assist prepoznaje vozila na udaljenosti do 70 m te ─çe vas uspje┼íno upozoriti na opasne situacije na autoputovima i cestama sa dvije vozne trake.

Škoda Octavia Sigurnosni asistenti

SISTEM PROAKTiVNE ZAŠTITE PUTNIKA

U slu─Źaju predstoje─çeg sudara ili u nestabilnim situacijama u vo┼żnji zategnut ─çe se prednji sigurnosni pojasevi te ─çe se uz pomo─ç elektri─Źne kontrole stabilizacije (ESC) gotovo u potpunosti zatvoriti otvoreni bo─Źni prozori kako bi se sprije─Źio prodor stranih tijela u unutra┼ínjost vozila. Sistem radi u kombinaciji sa prednjim i stra┼żnjim radarskim senzorima te sa senzorom za prevrtanje.

Škoda Octavia Sigurnosni asistenti

MULTIKOLIZIONA KO─îNICA

Ako je Octavia sa aktiviranim zra─Źnim jastucima uklju─Źena u neki sudar, ona bi se mogla nastaviti kretati i uzrokovati jo┼í jedan sudar. Upravo u takvim slu─Źajevima nastupa multikoliziona ko─Źnica (MKB): ona vozilo usporava do zaustavljanja kako bi sprije─Źila lan─Źani sudar.

Ova stranica je dodatni dio stranice koja se otvara. Kliknite na polje kako biste dospjeli na tu stranicu.

Nazad na po─Źetnu stranicu