Modeli

Škoda Scala asistent sigurnosti

Prednji radar asistent sa detekcijom pješaka

Asistent na prednjem radaru upozorava na nadolazeći sudar. U slučaju neizbježnog sudara, automatski koči kako bi se smanjile posljedice teških nesreća. Ako se detektuje prolaznik, vozilo automatski koči i može se čak zaustaviti.

Škoda Scala asistenti sigurnosti

Asistent za promjenu trake

Zahvaljujući dva radarska senzora na stražnjem dijelu vozila, bočni asistent detektuje vozila koja se približavaju s leđa ili u mrtvom uglu. Vozač se tada informiše putem LED svjetla u vanjskom retrovizoru. Bočni asistent detektuje vozila sa udaljenosti od 70 m i na taj način efikasno upozorava na opasne situacije na autoputu.

Škoda Scala asistent sigurnosti

Proaktivna zaštita ljudi

Ovaj sistem koordinira funkcije višestrukih sigurnosnih sistema kako bi se smanjile nesreće i opasne situacije. U zavisnosti od situacije u vožnji, pojasevi na prednjim sjedištima su prethodno zategnuti. Ili su bočna stakla zatvorena kako bi se spriječilo da predmeti izvana uđu u vozilo.

Škoda Scala asistent sigurnosti

Multikoliziona kočnica

Ako je Scala uključena u nesreću i aktiviraju se vazdušni jastuci, vozilo se i dalje može kretati. U tom slučaju se ova kočnica aktivira  i osigurava zaustavljanje vozila te na taj način sprječava daljnja oštećenja.

Ova stranica je dodatni dio stranice koja se otvara. Kliknite na polje kako biste dospjeli na tu stranicu.

Nazad na početnu stranicu