Modeli

Škoda Enyaq Coupé RS iV: Travel Assist

Travel Assist

Travel Assist integriše nekoliko sistema i funkcija, kako je pojedinačno predstavljeno na stranicama u nastavku. Kad su međusobno povezani, vozilo može znatno olakšati vožnju i povećati komfor putovanja. Nakon aktivacije Travel Assist može automatski zaustaviti i pokrenuti vozilo, zadržavati vozilo na voznoj traci, slijediti druga vozila u slučaju saobraćajnog zastoja ili prikazivati okolni promet na zaslonu ispred vas.

Škoda Enyaq Coupé RS iV: Travel Assist

Prediktivna automatska regulacija razmaka

Osim praćenja prometa ispred vozila, Predictive Cruise Control također obrađuje prepoznate prometne znakove i ograničenja brzine u navigacijskom sistemu. To mu omogućuje pravovremenu prilagodbu brzine, na primjer, kada se približava krivini, kružnom toku ili kao reakciju na ograničenja brzine.

Škoda Enyaq Coupé RS iV: Travel Assist

Sistem prepoznavanja prometnih znakova

Modul za obradu slika pretražuje skenirane slike kako bi pronašao poznate prometne znakove i upoređuje rezultate s navigacijskim podacima. Sistem obrađuje znakove ograničenja brzine, znakove zabrane preticanja, znakove zabrane ulaza u jednosmjerne ulice i sve dopunske ploče te znakove zabrane prometa za vozila koja premašuju određenu visinu ili širinu i prikazuje ih vozaču.

Škoda Enyaq Coupé RS iV: Travel Assist

Adaptivni Lane Assist

Lane Assist vam može pokazati kada nenamjerno izađete iz vozne trake. Sistem radi u kombinaciji s kamerom kako bi prepoznao oznake voznog traka na cesti uključujući žute linije tokom radova na cesti, prometne čunjeve i druga ograničenja ili linije. Poboljšana varijanta "Adaptive" (dostupna samo kao dio Travel Assista) znači da sistem interveniše kako bi održao vozilo na odabranoj putanji unutar vozne trake i da ne "krivuda".

Škoda Enyaq Coupé RS iV: Travel Assist

Potpora za prometne zastoje (Traffic Jam Assist)

Potpora za prometne zastoje olakšava vožnju u prometnim zastojima. Oslanja se na sisteme Adaptive Cruise Control i Adaptive Lane Assist za pokretanje, kočenje i skretanje automobila kako bi oponašao kretanje automobila u okolini u prometnom zastoju.

Škoda Enyaq Coupé RS iV: Travel Assist

Emergency Assist

Emergency Assist smanjuje rizik od sudara ako se vozač ne osjeća dobro. Ako Adaptive Lane Assist registrira da vozač ne drži ruke na kolu volana, čak i nakon upozorenja, Emergency Assist se aktivira - zaustavlja vozilo zadržavajući ga u voznom traku i aktivira uređaj za svjetlosno upozorenje.

Ova stranica je dodatni dio stranice koja se otvara. Kliknite na polje kako biste dospjeli na tu stranicu.

Nazad na početnu stranicu