Modeli

2007 - Škoda Praktik

Robusna privredna vozila sa velikim transportnim kapacitetom, udobnošću putničkog automobila i izvrsnim omjerom uloženog i dobivenog - Škoda je na ovom području uvijek iznova stavljala jake akcente. Praktik na bazi Roomstera ne zaostaje ni malo u pogledu ovih svojstava.

 

2007. - Reli studija Super 2000

Na Ženevskom sajmu automobila Škoda predstavlja reli studiju S2000 na bazi nove Fabije. Time preduzeće planira budućnost u reli sportu i dosljedno nastavlja svoju više od 100 godina staru tradiciju automobilističkog sporta.

 

2007. - Offroad linija Scout

Octavia Scout sa pogonom 4x4 i lifestyle-MPV Roomster Scout vrlo su omiljeni.

2007. - Svjetska premijera Fabije II

Bestseler prelazi u drugu generaciju. Prve ocjene medija i publike slažu se da Fabia II ima veliku ponudu prostora, stilski siguran vizuelni nastup, a pohvale dobiva i veliki broj tehničkih novosti i domišljatih detalja. 

 

 

2006. - Novi Roomster. Četvrti model marke Škoda

Pametni MPV Roomster prelazi u serijsku proizvodnju i za marku Škoda predstavlja iskorak u novi segment tržišta. S inovativnim varioflex sistemom sjedišta Roomster definiše nova mjerila. Dizajn naglašava funkcionalno razdvajanje na dinamički "Driving Room" u prednjem i udobni "Living Room" u stražnjem dijelu vozila. 

 

 

2005. - Nova Octavia RS

Nova Octavia RS postavlja impresivne akcente - snaga motora od 200 KS i maksimalna brzina od 240 km/h ključne su karakteristike najjače i najbrže ŠKODE koja je ikada izišla iz serijske proizvodnje.

 

2005. - Yeti, kompaktni SUV

Škoda ponovo dokazuje svoj inovativni potencijal i pokazuje kako će se marka u budućnosti razvijati. Dizajnerski tim impresivno demonstrira kako bi mali Sport Utility Vehicle (SUV) mogao izgledati u izvedbi ŠKODE: Yeti je vizija iznimno funkcionalnog i izuzetno kompaktnog SUV-a.

 

2005. - Nova Octavia Combi i Octavia Combi 4x4

Nova Octavia Combi ne plijeni samo svojom iznadprosječno velikom praktičnom vrijednošću, već jednako tako i svojim upečatljivim oblikom. Svojom se prostranom i svestranom karoserijom Octavia Combi nadovezuje na dosadašnji model.